O kakovosti domačih mesnin
Škofja Loka - Kmetijska svetovalna služba vabi v sredo, 21. marca, ob 14.30 v prostore škofjeloške kmetijsko gozdarske zadruge na Trati na predavanje z naslovom Senzorična kakovost kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin. Predavanje je namenjeno kmetom, ki izdelujejo mesnine za lastno uporabo ali se s tem ukvarjajo v okviru dopolnilne dejavnosti kmetije. Predavala bo Marlena Skvarča s katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil, ki bo povedala marsikaj koristnega o vplivih na kakovost mesnih izdelkov, o postopkih izdelovanja suhih klobas in salam, o soljenju in razsoljenju mesa, prekajevanju, sušenju in zorenju, o značilnostih senzoričnega ocenjevanja mesnih izdelkov … Prijave za predavanje sprejemajo svetovalke za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti Vanja Bajd Frelih (tel. št. 04/511 27 01), Milena Črv (04/234 24 11) in Ana Beden (04/535 36 17) do ponedeljka, 19. marca. Če se bo za predavanje prijavilo vsaj dvajset kmetov, bodo stroški znašali 13 evrov na posameznika, sicer bodo nekoliko višji.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
