O kakovosti domačih mesnin
Škofja Loka - Kmetijska svetovalna služba vabi v sredo, 21. marca, ob 14.30 v prostore škofjeloške kmetijsko gozdarske zadruge na Trati na predavanje z naslovom Senzorična kakovost kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin. Predavanje je namenjeno kmetom, ki izdelujejo mesnine za lastno uporabo ali se s tem ukvarjajo v okviru dopolnilne dejavnosti kmetije. Predavala bo Marlena Skvarča s katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil, ki bo povedala marsikaj koristnega o vplivih na kakovost mesnih izdelkov, o postopkih izdelovanja suhih klobas in salam, o soljenju in razsoljenju mesa, prekajevanju, sušenju in zorenju, o značilnostih senzoričnega ocenjevanja mesnih izdelkov … Prijave za predavanje sprejemajo svetovalke za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti Vanja Bajd Frelih (tel. št. 04/511 27 01), Milena Črv (04/234 24 11) in Ana Beden (04/535 36 17) do ponedeljka, 19. marca. Če se bo za predavanje prijavilo vsaj dvajset kmetov, bodo stroški znašali 13 evrov na posameznika, sicer bodo nekoliko višji.