Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov
Crngrob - Kmetijsko gozdarski zavod Kranj bo v sredo, 14. marca, ob 13. uri pripravil na turistični kmetiji Porenta v Crngrobu ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, ki jih na kmetijah izdelujejo za lastno uporabo ali v okviru dopolnilne dejavnosti predelave mesa. Ocenjevanje bo potekalo pod mentorstvom Marlene Skvarča s katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil Biotehniške fakultete v Ljubljani. Kmetje bodo lahko prinesli na ocenjevanje vse vrste domačih izdelkov, vendar vsak največ dva izdelka. Vsi bodo tudi sodelovali pri ocenjevanju, vsak bo poizkusil in ocenil vse izdelke. Izdelki morajo biti celi in ne prerezani ter opremljeni s podatki o sestavinah, tudi o dodatkih. Prijave sprejemajo do ponedeljka, 12. marca, svetovalke za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti Vanja Bajd Frelih (tel. št. 04/511 27 01), Milena Črv (04/234 24 11) in Ana Beden (04/535 36 17). Stroški znašajo deset oz. petnajst evrov na udeleženca, odvisno od števila prijavljenih.