Nabito polna dvorana na Primskovem (Foto: Matic Zorman)

"Danes je dan republike"

Ob koncu tedna so na svoj račun prišli vsi oboževalci stare dobre rokovske glasbe bivše Jugoslavije.

Ob obletnici praznika dneva republike, ki smo ga v bivši državi praznovali na včerajšnji dan, 29. novembra, so v petek v dvorani na Primskovem v Kranju organizirali rokovski koncert Srce nam še vedno igra 2011. Številne skupine so prišle obujat nostalgijo po tistem, kar je bilo dobrega v preteklosti. Glasba vsekakor sodi med pozitivne produkte, ki jim zob časa ter politične spremembe ne morejo do živega. Skupine Ikos Band, Unimogs Band, Odpisani, 20do Band, Skarabej Bend, Kraljeve GD, The Strings ter Alkimisti so se s preigravanjem skladb skupin bivše Jugoslavije pa tudi druge legendarne glasbe tistega časa poklonile vsem, nekaterim še živim, glasbenim spomenikom. Da so do tega tudi upravičeni, je dokazala do zadnjega kotička polna dvorana navdušenih obiskovalcev, ki so uživali prav do konca koncertne noči. Nekateri so nostalgijo obujali tudi dan kasneje v Rock Bar Down Town v Kranju, ki sedaj že deveto leto ob dnevu republike prireja tematske večere s tovrstno glasbo, ki ostaja večna.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 28. maj 2013 / 12:42

Nagraditi ustvarjeno nas bo komaj naredilo velik klub

»Si Kranj zasluži NK Triglav Kranj, prvo ligo …?« je slišati v pogovorih med ljudmi. Veliko polemik, da ni prave podpore s strani občine, podjetij, gledalcev… Kot predsednik kluba NK Trigl...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 30. november 2011 / 07:00

"Danes je dan republike"

Ob koncu tedna so na svoj račun prišli vsi oboževalci stare dobre rokovske glasbe bivše Jugoslavije.

Kronika / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Policista ugriznil v nogo

Osemnajstletni Kranjčan je policista popraskal po roki, drugega pa ugriznil v nogo.

Šport / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Žbogarju kar deset naslovov prvaka

Plavalni klub Triglav je bil v kranjskem olimpijskem bazenu od četrtka do nedelje organizator odprtega državnega prvenstva.

Splošno / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Volitve: kaj bo z davki?

Večina strank na področju davkov napoveduje uvedbo davka na luksuz in nepremičnine, več dohodninskih razredov, dodatno razbremenitev gospodarstva, le redke pa dvig DDV.

GG Plus / sreda, 30. november 2011 / 07:00

Drobne pozornosti z velikim sporočilom

Pred vrati je veseli december, mesec praznovanj pa tudi obdarovanj. Pravila o tem, kaj podariti, seveda ni, a eno vseeno velja - podarite premišljeno in iz srca.