Kuharska vloga Jerneja Kuntnerja (Foto: Matic Zorman)

Ugodje čarobne kuhinje

Tokrat so pod Krvavcem združili kulinariko z igralstvom in prisotnim ravno prav začinili meni, kjer so se znašle različne vrste kuhinj, od primorske do gorenjske. Vzdušje in počutje prisotnih je bilo primerno čarobnosti ustvarjanja in okušanja menija.

Občinstvo je okušalo in opazovalo, ugodnost in počutje sta se stopnjevala glede na meni.

S kulinaričnim večerom in priznanim kuharjem Damjanom Babičem, ki nam svojo kuhinjo velikokrat predstavlja s televizijskih ekranov, so pod Krvavcem v istoimenski gostilni poskrbeli za prvi dogodek v sklopu njihove čarobne kuhinje. Čarobnost pa se je spet izkazala oktobra, ko ste lahko okušali ocvrte olive, pa suhe slive, zavite v panceto, gosja jetra na solatki zelene hruške ter kisle smetane, marinirane garnele na korenčkovem pireju z baziliko, celo masovnek je priromal na mizo, sledil je goveji file z jurčkovo skorjico, za zaključek pa čokoladna pena z ingverjevim krokantom in pomarančno skorjico. Vinsko noto je dodal vinar Stojan Ščurek, glavno kuhalnico so zaupali Mirku Bodiroži, njegov spremljevalec pa je bil tokrat dramski igralec Jernej Kuntner.

Oktobrska čarobna kuhinja je tako združila kulinariko in igralstvo, občinstvo pa je lahko okušalo in opazovalo, ugodnost in počutje sta se glede na meni stopnjevala.

In če na hitro pogledamo, kako mojstri naredijo gosja jetra na solatki zelene hruške ter kisle smetane, potem zveni receptura takole: nabrekla sveža gosja jetra rahlo nasolimo, začinimo s črnim mletim poprom, damo za šest ur v salamuro (raztopljeno sol v vodi), jih odcedimo in čez noč dimimo. Tako pripravljene narežemo na tenko in postrežemo na solati, za katero potrebujemo: gomolj zelene, svežo hruško, orehe, kislo smetano, nekaj soli in popra. Ker pa se dogodek imenuje Čarobna kuhinja pod Krvavcem, bi bil humoren zaključek recepta nekako v stilu, da na koncu kuhar samo še zamahne s čarobno kuhalnico po zraku, reče čimčiribim, pihne v dim in okusna gosja jetra na solatki so gotova.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 28. februar 2019 / 21:49

Tilen Lotrič praznoval na odru

Šestnajstega februarja, ko je City park praznoval 17. rojstni dan, je dvajset let dopolnil Tilen Lotrič. Med drugimi je na odru nastopil tudi z Manco Špik.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 5. junij 2009 / 07:00

Rop poštarja kriminaliste presenetil

Jeseničana Boštjan Razingar in Amir Bešić naj bi konec lanskega leta načrtovala rop poštnega vozila in ne "samo" poštarja, je na kranjskem sodišču povedal kriminalist Primož Donoša.

Zanimivosti / petek, 5. junij 2009 / 07:00

Župani bodo pražili krompir

Jutri popoldne bodo v Šenčurju znova slavili krompir, ki ga bodo ob tej priložnosti pražili tudi župani.

Gorenjska / petek, 5. junij 2009 / 07:00

Gorenjci brez podpore OKS

Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so soglasno zavrnili kandidaturo Bleda za olimpijske igre 2018, bohinjski župan Franc Kramar pa je prepričan, da je predlog predober, da bi ga po...

Prosti čas / petek, 5. junij 2009 / 07:00

KolosejFest - priložnost za neuveljavljene glasbenike

Danes, v petek, ob 20. uri se bo s koncertom Ota Pestnerja in tria Blaža Jurjevčiča na terasi StarCafeja kranjskega Koloseja De Luxe začel KolosejFest. V okviru festivala bodo do konca jul...

Prosti čas / petek, 5. junij 2009 / 07:00

Morski pes udriha po estradnikih

Anže Kolenc, član skupine Kocka, sicer bolje znan kot Sharks, se je odločil za izdajo samostojnega singla z naslovom Za POP…kul, za katerega je tudi že posnel videospot in ga...