Na avtocesti ostali brez avtomobila

Voklo, Torovo - Med kar številnimi pridržanimi vinjenimi vozniki je bil v zadnjih dneh tudi 53-letni voznik osebnega vozila, ki so ga policisti v ponedeljek popoldne kontrolirali pri počivališču Voklo na gorenjski avtocesti. Alkotest je pokazal kar 1,16 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so ga seveda pridržali, ugotovili pa so, da je pred tem na primorski avtocesti pri izvozu Senožeče trčil v tovorni avtomobil pred seboj in pobegnil. V torek zgodaj zjutraj pa so na cestninski postaji Torovo kontrolirali osemnajstletnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so v nadaljevanju izvedli še hitri test na vsebnost mamil, ki je bil pozitiven, zato so vozniku odredili strokovni pregled na vsebnost mamil, vendar ga je odklonil, kar je enako priznanju, zato so ga pridržali. Ko so se policisti čez nekaj minut vrnili na cestninsko postajo, so opazili, da tam ni več parkiranega vozila pridržanega osemnajstletnika. Posumili so, da ga je odpeljal devetnajstletni sopotnik, zato so pregledali avtocesto v smeri Ljubljane. V predoru Šentvid so vozilo izsledili, pri devetnajstletniku pa ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zasegli avtomobil. Tudi njemu so odredili strokovni pregled na vsebnost mamil, ki ga je prav tako odklonil.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 26. maj 2017 / 14:33

Vabijo na ogled čistilne naprave

Kranj – Komunala Kranj bo jutri, v soboto, pripravila dan odprtih vrat Centralne čistilne naprave Kranj. Vodeni ogledi bodo potekali v štirih terminih, in sicer ob 8.40, 9.45, 11. in 12. uri. Ob sp...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Izredna odpoved dviga prah

Profesor dr. Metod Černetič, ki je v preteklosti najbolj glasno opozarjal na nepravilnosti na Fakulteti za organizacijske vede, je izgubil službo.

Gospodarstvo / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Štirje izdelki z najvišjo oceno

Andreja Jagodic, Angelca Hlebanja in Darinka Korošec so na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejele za mlečne izdelke najvišje možno število točk.

Zanimivosti / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Dom starejših prednostni projekt

Tako meni skoraj polovica vprašanih Šenčurjanov. Blagnečo hišo pa bi namenili za muzej ali mladinske dejavnosti ali knjižnico.

Slovenija / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Erjavec ostaja predsednik

Na petkovem kongresu stranke DeSUS so delegati za predsednika znova izvolili Karla Erjavca.

Prosti čas / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Snubec, frizer in Teden mladih

Boštjan Per, nesojeni snubec Špele Grošelj, je pripravil srečanje vseh njenih snubcev, Teden mladih v Kranju so zaključili Nieti, frizer Stevo pa najprej na Dunaj, sledil naj bi London.