Obisk najlepših krajev

Izredna lega, sončna pobočja, planine, ugodne klimatske razmere, kmečka arhitektura vasi, ki se lepo stapljajo s sodobnimi gradnjami, da je pokrajini edinstveno razgibanost.

Malokje je na tako majhnem koščku sveta toliko stvari na dosegu roke. Ne potrebujete veliko, le dobra ideja in volja, pa nekaj kilometrov vožnje in gorenjski kraji so vam na dosegu roke. V enem dnevu ali vikendu si lahko ogledate mnogo zanimivosti, za katere morda sploh niste vedeli.

Gorenjska je polna kulturnih znamenitosti: gradovi, številne cerkvice po gričih, do kamor vodijo sprehajalne poti, gostišča s pristno domačo hrano, turistične kmetije privabijo vsako leto mnogo izletnikov. Ne samo tujih, vse več je Slovencev, ki cenijo lepoto naše dežele. Številni gorenjski kraji s slikovito okolico dajejo obiskovalcem možnost za preživljanje dopustniških dni. Med najbolj priljubljenimi so pohodništvo, športno plezanje, kolesarjenje, jadralno padalstvo; jezera in reke ponujajo čolnarjenje, plavanje pa tudi ribolov. Poleti največ planincev obišče naše najvišje gore; tudi smučišča, na katera se lahko pripeljemo z žičnicami, so dobra izhodišča za planinarjenje. Vse več ljudi poleti nabira zelišča za čaje, ki so prav v poletnih mesecih razlog za izlete v naravo. In če se sprehodite po poteh ob pokošenih travnikih, poletje občutite tudi po pristnem zraku: še imamo lepo in neokrnjeno naravo, ohranimo jo. Tudi to je bogastvo naše lepe Gorenjske.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 21. maj 2009 / 07:00

Najštevilnejši Glasovi kolesarji

Kranj – V soboto je potekal šesti kolesarski maraton Kranj, 5. memorial Mirka Krakerja. Organizatorja maratona, ki je del akcije Slovenija kolesari, sta bila KK Sava Kranj in Zavod za turi...

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 30. junij 2011 / 07:00

Dva dni in pol na kolesu

Andreja Jagodic, edina ženska na letošnji Dirki okoli Slovenije (DOS). Prekolesarila je 1138 kilometrov, vmes pa spala vsega štirikrat po petnajst minut.

GG Plus / četrtek, 30. junij 2011 / 07:00

Obisk najlepših krajev

Izredna lega, sončna pobočja, planine, ugodne klimatske razmere, kmečka arhitektura vasi, ki se lepo stapljajo s sodobnimi gradnjami, da je pokrajini edinstveno razgibanost.

Zanimivosti / četrtek, 30. junij 2011 / 07:00

Slovenski dan z rekordnim obiskom

Dragočajna - V Kampu Smlednik v Dragočajni je bilo v nedeljo zelo živahno. Potekal je Slovenski dan v Dragočajni, ki je tudi letos privabil veliko ljudi. Pravzaprav jih je vsako...

Gospodarstvo / četrtek, 30. junij 2011 / 07:00

Domel ambiciozno v prihodnost

Domel v prvih petih mesecih leta posluje bolje od načrtov. Realizacijo so glede na isto obdobje lani povečali za 15 odstotkov oziroma ustvarili 33,4 milijona evrov prometa.

Bled / četrtek, 30. junij 2011 / 07:00

Začenja se Festival Bled 2011

Bled - V četrtek, 30. junija, ob 20.30 se bo v Festivalni dvorani z Gala predstavo Passion! začel letošnji Festival Bled. V uvodnem delu z naslovom Labod bo ob glasbi C. S...