Policisti spet "želi" konopljo

Osumljenca iz okolice Bleda in z Golnika sta v stanovanjskih hišah gojila konopljo. Policisti so jima zasegli skupaj 95 sadik prepovedane rastline.

Kranj - Gorenjska policija je še povečala letošnjo žetev prepovedane konoplje. Pred dnevi so namreč znova odkrili dva nasada, ki sta jih 35-letnik iz okolice Bleda in 26-letnik z Golnika gojila v svojih stanovanjskih hišah. Zoper oba osumljenca bodo policisti na kranjsko tožilstvo podali kazenski ovadbi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Blejski policisti so z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da 35-letni moški iz okolice Bleda v svoji stanovanjski hiši goji konopljo. Pridobili so sodno odredbo in prejšnji teden pri osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi posesti prepovedanih drog, opravili preiskavi stanovanjske hiše in avtomobila. V hiši so našli in zasegli 23 sadik konoplje, visokih od 15 do 30 centimetrov, ki so bile zasajene v PVC lončke z zemljo. V različnih prostorih so našli tudi več škatel s posušenimi deli rastlin zelene in rjave barve ter rastlinska semena, za katere prav tako sumijo, da gre za konopljo.

Prometni policisti pa so minulo soboto zvečer pri skakalnici na Gorenji Savi v Kranju ustavili in kontrolirali 26-letnega voznika z Golnika. V postopku so pri njem našli zvitek aluminijaste folije, v katerem je imel manjšo količino amfetaminov. Tako je vsaj zatrdil osumljenec, medtem ko na analizo še čakajo. Pri pregledu njegovega vozila so policisti kasneje našli še manjšo količino konoplje, ki je bila zvita v papirnatem zvitku (džonit), v prtljažnem prostoru pa nekaj vrtnih lončkov s sadikami konoplje. Najdba je bila dovolj velika, da so ga odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo, kjer jim je 26-letnik priznal, da ima v eni v stanovanjski hiši posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Ko so si policisti skupaj z osumljencem njegov dom ogledali, so v »laboratoriju« našli še 72 sadik konoplje in opremo za hidroponično gojenje konoplje ter vse zasegli.

Gorenjski policisti so letos vključno z zadnjima odkrili že sedem nasadov konoplje. Najodmevnejše je bilo odkritje laboratorija konoplje na vrhu nosilnega stebra Delavskega mosta v Kranju, v katerem je 31-letni Kranjčan sredi ferbruarja gojil 31 sadik. Prav tako februarja so policisti 27-letnemu Kranjčanu zasegli 72, 47-letniku iz Naklega pa 93 sadik. Marca so Jeseničanoma, starima 24 in 27 let, zasegli 105 sadik, pri 59-letniku iz Bohinja pa so »poželi« nasad s 67 rastlinami.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Podblegaške novice / petek, 24. september 2021 / 06:00

Podblegaške novice, št. 7

Podblegaške novice, 24. september 2021, št. 7

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 30. september 2015 / 13:04

Rokovski konec tedna

Minulo soboto je zaznamoval koncert Siddharte, ki je na kranjskem Bazenu predstavila novo ploščo, pri Sv. Duhu je nastopil legendarni Pero Lovšin, v KluBaru pa so temperaturo dvigovale vroče Hellcats....

Nasveti / sreda, 30. september 2015 / 12:48

Vzdušje na praznovanjih

Vsi radi praznujemo. Imamo veliko različnih priložnosti. Nekateri bi radi bili vedno povabljeni, sami pa težko organizirajo praznovanje. Kako hecno! Ne moremo vedno le dobivati, nekaj moramo tudi d...

Gorenjska / sreda, 30. september 2015 / 12:35

Žična ograja ni sprejemljiva

Odločitev Madžarske, da postavi ograjo na meji s Slovenijo, absolutno ni sprejemljiva, pravi v pogovoru o begunsko-migrantski problematiki državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic.

Zanimivosti / sreda, 30. september 2015 / 12:34

Mestni potniški promet

V anketi je sodelovalo 450 anketiranih. Sodelujoče smo vprašali, kako pogosto se vozijo z mestnim avtobusom v Kranju in ali menijo, da je razpored prog mestnega prometa ustrezen.

Kranj / sreda, 30. september 2015 / 12:28

Ob turizmu še kultura

Kranjski mestni svetniki so prejšnji teden podprli ustanovitev javnega zavoda, ki nadomešča sedanji Zavod za turizem, saj bo imel zdaj tudi vlogo zavoda za kulturo in se imenuje Zavod za turizem in ku...