Ribe na žaru
Ribe dobivajo pri peki na žaru vse več privržencev.
Pravijo, da prav ženski svet vse bolj posega po njih, pa naj bodo to sladkovodne ali morske. Peka v alu foliji je za žar v naravi zelo praktična. Zelo lepo se spečejo na gladkih marmornatih ploščah (doma seveda), za peko v naravi in posebej za večje ribe pa je posebno primerna žičnata mreža, ki ribo lepo objame in jo v njej zlahka obračamo nad ognjem. Ob straneh ribam naredimo zareze, da je hitreje pečena tudi v globino. Glede na velikost jo pečemo od tri do deset minut na vsaki strani.
Seveda jih doma dobro očistimo lusk, namažemo z oljem, v notranjost pokapljamo z limono, malce solimo, ponudimo pa jih, če ne drugače, z mešanico oljčnega olja, sesekljanega peteršilja in česna.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

