Ribe na žaru

Ribe dobivajo pri peki na žaru vse več privržencev.

Pravijo, da prav ženski svet vse bolj posega po njih, pa naj bodo to sladkovodne ali morske. Peka v alu foliji je za žar v naravi zelo praktična. Zelo lepo se spečejo na gladkih marmornatih ploščah (doma seveda), za peko v naravi in posebej za večje ribe pa je posebno primerna žičnata mreža, ki ribo lepo objame in jo v njej zlahka obračamo nad ognjem. Ob straneh ribam naredimo zareze, da je hitreje pečena tudi v globino. Glede na velikost jo pečemo od tri do deset minut na vsaki strani.

Seveda jih doma dobro očistimo lusk, namažemo z oljem, v notranjost pokapljamo z limono, malce solimo, ponudimo pa jih, če ne drugače, z mešanico oljčnega olja, sesekljanega peteršilja in česna.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / petek, 9. maj 2014 / 09:19

V Šenčurju žegnali konje

Šenčur – Pred prvomajskimi prazniki je Konjeniški klub Šenčur ob godu njihovega farnega zavetnika svetega Jurija pripravil že dvanajsto žegnanje in povorko konj in voz skozi Šenčur. Dogodka se je u...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Dobrodelnost v Strahinju

Strahinj - Dijaki in profesorji Srednje šole Biotehniškega centra Naklo so konec novembra pripravili dobrodelni večer, ki so ga poimenovali Z obrazi in s srci. Svoje vrstnike, st...

Gospodarstvo / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Mešetar

Oktobra se je cena mleka še malo zvišala Po podatkih tržno informacijskega sistema, ki deluje pri Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja, je oktobra povprečna...

Nasveti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Labirint življenja

Zdrav človek ima tisoč različnih želja, bolan eno samo: ozdraveti. Kdo je to misel prvi izrekel, ne vem, vsekakor drži.

Nasveti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Začinimo zimo

Zakaj si ne bi hladnih zimskih dni popestrili z uporabo nekaterih začimb in zelišč, ki pogrejejo in poživijo naše telo in dušo. V času praznikov, ko načeloma zaužijemo več jedače in pijače, poskrbijo...

Gospodarstvo / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Zahtevajo še večjo natančnost

Evropska komisija zahteva od Slovenije še večjo natančnost pri plačilih na površino. Kmetje bodo v drugi polovici januarja prejeli izpiske posodobljenih Gerkov.