Osmomarčevski pasulj
Dovje - Na Dovjem že vrsto let osmi marec obeležujejo na čisto poseben način. Ženskam na ta dan namreč ni treba kuhati, saj za kosilo poskrbijo moški, res pa je, da v vseh hišah jedo isto ... Pa ne zato, ker bi se moški dogovorili in vsi skuhali enako - po kosilo gredo enostavno v hišo Pr'Katr, kjer so letos skuhali osmomarčevski pasulj. Na Dovjem ga s krajšimi presledki kuhajo že od leta 1986, vselej za osmi marec, navada pa je taka, da ponj pridejo možje in ga nato odnesejo domov ženam, ki so na ta dan »frej« kuhe. Kot je povedal Franci Koražija, glavni šef hiše Pr'Katr, je štiristo pollitrskih porcij pasulja s suhim mesom, kruhom in kvašenim flancatom hitro pošlo. Franci Koražija je obljubil, da bodo ta osmomarčevski običaj ohranili tudi v bodoče.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

