Decembra se zvrsti na Gorenjskem veliko božično-novoletnih koncertov. (Foto: Anka Bulovec)

Zimska sezona se je začela

V Kranjski Gori se je uradno odprla zimska sezona, Radovljica in Jesenice so gostile mlade glasbenike, radovljiška graščina stand up komedijante, Sodček in Veseli Begunjčani pa so obiskali Turracher Höhe.

V soboto se je v Dolini naredil čudovit, mrzel zimski dan, ki je v Kranjsko Goro privabil številne ljubitelje belih strmin od blizu in daleč. Organizatorji, kranjskogorski turistični delavci in žičničarji, so jim pripravili kup prireditev, zvečer pa jih povabili na brezplačno nočno smuko ter snežno zabavo na smučišču. In ko je Rok'n'Band zvečer pod zasneženimi strminami pel Belo snežinko, se je zazdelo, da se zimska pravljica ne more končati. Dan prej so v Radovljici začeli z božično-novoletnimi prireditvami na Linhartovem trgu. Tako so v soboto zvečer v radovljiški graščini nastopili stand-up komiki Vid Valič, Saša Stare in Rok Bohinc. Vsi trije so nasmejali občinstvo v prenapolnjenem preddverju graščine. Čez konec tedna ste lahko na trgu obiskali tudi božično-novoletni sejem, ki bo v popoldanskem času potekal še ves teden in se zaključil v nedeljo z že tradicionalnim bolšjakom.

Kar lepo število mladih glasbenikov – predvsem pevk – pa se je prejšnji četrtek zvrstilo na odru Linhartove dvorane v Radovljici, kjer sta prednovoletni koncert pripravila Glasbeni studio Osminka in delavnica Musike. Najmlajši so nastopali s petjem in igranjem na kljunaste flavte, tisti nekaj starejši - med njimi številne dobitnice nagrad na letošnjih pevskih tekmovanjih po vsej zgornji Gorenjski in prejemnice laskavih nazivov najboljši glas(ek) Gorenjske, so se predstavili v pevskih točkah. Vrhunec večera pa je bil vsekakor nastop skupine Tangels, ki se je na radovljiškem odru predstavila tako s starimi uspešnicami kot s povsem novimi pesmimi. Prireditev, ki se je zavlekla pozno v noč in zaključila s prihodom Božička, je tudi tokrat imenitno povezoval Marsel Gomboc.

Na avstrijskem smučišču Turracher Höhe, na meji med avstrijsko Koroško in Štajersko, pa je pred kratkim potekala predstavitev slovenskih vin, pristne slovenske hraneter slovenskih smuči. In še ostajamo pri radovljiško-kranjskogorskih predstavitvah, saj sta v Schlosshotelu Seewirt predstavitev organizirali radovljiška Vinoteka Sodček ter Turistična agencija Skipass travel iz Kranjske Gore, za glasbeno vzdušje pa so skrbeli Veseli Begunjčani. Domačini so dogodek dobro sprejeli in porodila se je ideja, da bi slovenski večer na avstrijskem smučišču postal tradicionalen.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 16. julij 2022 / 18:11

Strela pohodnike razmetala po skalovju

Včerajšnja množična nesreča na Triglavu, ko se je v več zaporednih udarih strele poškodovalo osemnajst pohodnikov, bi se lahko končala precej slabše, kot se je, je poudaril vodja reševanja Iztok Arnol...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 13. februar 2021 / 19:10

Mladim zdravnikom daje svoj čas

Tjašo Schwarzbartl iz Domžal, ki je kot družinska zdravnica zaposlena v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, so mladi zdravniki specializanti v anonimni anketi ocenili kot odlično mentorico.

Kultura / sobota, 13. februar 2021 / 19:07

Valentin v mehurčku

Operni pevec Anton Habjan je z glasbenimi gosti za splet posnel koncertni večer ljubezenskih pesmi z naslovom Valentin v mehurčku.

Gospodarstvo / sobota, 13. februar 2021 / 19:04

Davčni obračun

Davčni zavezanci morajo do 1. marca vložiti napovedi za odmero dohodnine od dohodkov iz kapitala, iz oddajanja premoženja v najem ter od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov.

Rekreacija / sobota, 13. februar 2021 / 19:03

Tekaški izziv ob stoletnici državnega prvenstva

Pred stotimi leti je bilo v Bohinju prvo zimsko državno prvenstvo.

Škofja Loka / sobota, 13. februar 2021 / 19:00

Smučišču pomoč po pravilu »de minimis«

Škofja Loka – Občinski svet v Škofji Loki je potrdil dodelitev pomoči po pravilu »de minimis« za žičniško dejavnost za leto 2021 in 2022. Pomoč za razvoj žičniške dejavnosti se dodeljuje v obliki n...