Trije Pijančki iz Železnikov spet navdušujejo domačine, v načrtu pa imajo tudi nov samostojni album.

In memoriam Peter Hafner

Konec oktobra je v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki potekal drugi memorial posvečen lani preminulemu profesorju Petru Hafnerju.

Profesor matematike na škofjeloški gimnaziji je bil zvesti obiskovalec Rdeče Ostrige in eden izmed ustanovnih članov in podpornikov zdaj že tradicionalnega Alter-Festa. Ta se je letos prestavil nazaj v novembrski termin, Petru v spomin in na veselje obiskovalcev pa so se v dveh dneh na odru zvrstile mnoge skupine, ki trenutno zasedajo pomembno mesto na glasbenem zemljevidu.

V petek se je obiskovalcem predstavil zanimiv duet Bakalina iz Čadrga. Ob zvokih harmonike in glasu se je večer za trenutek prevesil v etno utrinek tolminskega okoliša. Psihedelične ritme in harmonije so obiskovalcem približali Coma Stereo iz Maribora. Tri dekleta združena v zanimiv bend Žen iz Zagreba pa so znova navdušila, saj so stare znake Ostrige. Večer je zaključil 'bosanski psiho' Damir Avdić, prav tako stalni gost Ostrige.

Sobotni večer so odprli mariborski Nina Bulatovix, sledil pa je koncert zasedbe 3=Pjančki iz Železnikov, ki se je pred kratkim po skoraj petih letih spet zbrala in že dela na novi samostojni plošči. Seveda ni manjkalo njihovih podpornikov, ki so se zbrali pod odrom. Iz Kamnika je prišel duo Spock Studios, ki ustvarja elektronsko generirano glasbo, obogateno z živimi analognimi instrumenti. Memorial se je zaključil s koncertom Erotic Biljan & His Heretics iz Zagreba, ki preigravajo pristen garažni rock'n'roll s pridihom šestdesetih in sedemdesetih.

Žal organizatorjem ni uspelo dokončati dokumentarnega filma o lanskem, petem Alter-Festu, bo pa zagotovo na sporedu v letošnji sezoni, tako kot šesti Alter-Fest, ki bo 26. novembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 16. julij 2014 / 12:10

Četrtina najboljših iz Gorenjske

Na spomladanskem izpitnem roku splošne mature je vseh 34 možnih točk doseglo pet kandidatov z gorenjskih srednjih šol, vseh, ki so dosegli najboljši uspeh na splošni maturi, pa je bilo sicer dvajset.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

V Naklem pokopali pobite pod Storžičem

O prikritem grobišču ob poti med Lovrencem in Poljano, v katerem so novembra lani našli ostanke štirih žrtev, je prva pisala oktobra leta 2004 Marjeta Smolnikar v Gorenjskem glasu.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Vodarina prinaša izgubo

Komunala Radovljica je lani poslovala z dobičkom, prvič po petnajstih letih so pozitivno poslovale tudi javne gospodarske službe, vodarina pa še vedno prinaša precejšnjo izgubo.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Brezposelnost postopoma upada

Konec februarja je bilo v radovljiški občini registriranih 316 brezposelnih, več kot polovica brezposelnih je žensk.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Lekarna postaja pretesna

Radovljica - Javni zavod Gorenjske lekarne ima v radovljiški občini lekarni v Radovljici in v Lescah ter lekarniško podružnico v Kropi. Lekarne so lani poslovale pozitivno, pri tem pa je r...

Splošno / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Otroštvo te zaznamuje za vse življenje

Otroška ljubezen do trga pred domačimi vrati je prerasla v ljubezen do mesta. Na sprehodu z dr. Cenetom Avguštinom skozi gabrov drevored do graščine.