Zagorelo je v hotelski kuhinji
Ogenj se je iz kuhinje Hotela Ambient razširil tudi na hotelske sobe, zato so morali goste in zaposlene evakuirati. K sreči je šlo le za vajo domžalskih gasilcev.
Domžale – Nekaj pred tretjo uro v soboto popoldne se je v Hotelu Ambient oglasil požarni alarm in šest minut zatem so bili na kraju že prvi gasilci. Po nekaj minutah je hotel že obkrožalo deset gasilskih vozil in več deset gasilcev, ki so z dihalnimi maskami hiteli na pomoč gasit požar in reševat ujete goste hotela in zaposlene. Kljub vaji so se gasilci svojega dela lotili, kot bi šlo zares.
»Prišlo je do pregretja olja v kletnih prostorih, kjer je hotelska kuhinja, pri tem pa so bili ranjeni kuharji in dva gosta. Dim se je razširil na celoten objekt, zato je v stavbi ostalo ujetih enajst ljudi, med njimi tudi nekaj ranjenih. Naša naloga je bila pogasiti požar in evakuirati vse ljudi. Največ poudarka smo namenili reševanju z dihalnimi aparati, preiskovanju prostorov in iskanju ponesrečencev, osebni opremi gasilcev in sami evakuaciji. Vaja ni bila napovedana, zato smo z odzivom še toliko bolj zadovoljni, prav tako so zelo dobro reagirali zaposleni v hotelu, ki niso vedeli, kaj se bo dogajalo,« je potek vaje opisal Simon Pavli, vodja intervencije, in dodal, da se je klicu na pomoč odzvalo 61 gasilcev iz PGD Domžale-mesto, Študa, Jarše-Rodica, Ihan, Pšata-Dragomelj, Stob in Trzin.
Vaja je uspela, saj je gasilcem uspelo najti vse ponesrečence in požar pogasiti, z delom gasilcev pa je zadovoljen tudi Matjaž Korošec, poveljnik PGD Domžale-mesto, ki je na vaji prisostvoval kot ocenjevalec. »Nekaj napak je bilo, a gasilci so se hitro znašli in pravilno ter uspešno pristopili tako k reševanju kot gašenju,« je bil zadovoljen tudi Korošec.