DJ Gaber, DJ Lipnk ml. in DJ Lipnk (z leve), ki so včasih rolali tudi v diskoteki Charlie, so na prireditvi Charlie night poskrbeli za dobro glasbo.

Ne veselica, prava žurka

Minuli konec tedna se je v Žireh rajalo na veliko. Obiskovalci so obujali spomine na zaprto diskoteko ter noreli ob zvokih harmonike Lojzeta Slaka in kitarah Big Foot Mame.

Petek je bil posvečen zaprti diskoteki Charlie, ki je uspešno delovala pred mnogimi leti, mladi pa v Žireh močno pogrešajo tovrsten klub, saj se, kot pravijo, kdaj čez konec tedna dobesedno nimajo kam dati.

 

A ni bilo vedno tako. Društvo A-tri s Klubom žirovskih študentov je pod velikim šotorom na novem parkirišču v industrijski coni pripravilo Charlie night, kjer so po dolgem času glasbo vrteli DJ Mežnar, DJ Lipnk ml., DJ Lipnk, DJ Gee in DJ Gaber, ki so včasih krojili večere v žirovski diskoteki Charlie. Obiskovalci od vsepovsod so bili nad nostalgičnim večerom navdušeni in se že veselijo česa podobnega v prihodnosti.

 

Sobota je bila namenjena širšemu občinstvu, saj je bilo zvečer najprej poskrbljeno za privržence narodnozabavne glasbe. Za ogrevanje je nastopil Harmonikarski orkester Mateja Justina, vsi pa so najtežje pričakovali Ansambel Lojzeta Slaka. Številni pari so se zavrteli ob zimzelenih skladbah, kot so V dolini tihi, Po dekle in Visoko nad oblaki. Navdušeni so bili tudi najstniki, ki so pod odrom bučno prepevali njihove skladbe, kar je dokaz, da je Lojze Slak dobro zapisan tudi med mladimi. Sledil je koncert skupine Big Foot Mama, ki je pred dvema mesecema zabeležila okroglo, 20. obletnico delovanja. Fantje so pod oder polnega šotora privabili kričeče oboževalce in v dveh urah naredili pravi rock žur s preigravanjem največjih uspešnic. V zgodnjih jutranjih urah je prireditev zaključila skupina The Users.

 

Organizatorji in obiskovalci so se na koncu strinjali, da so tovrstni dogodki v Žireh še kako potrebni, saj sta bila udeležba in vsesplošno navdušenje nad pričakovanji. Prav tako se je za dokaj primerno prizorišče izkazalo tudi novo parkirišče v industrijski coni, ki ga je posodila Občina Žiri. Če le ni večjih nalivov in poplav, zaradi katerih je bil prav ta dogodek prestavljen za mesec dni.

 

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 13. junij 2017 / 15:33

Sosedje deklice niso nikdar videli

Kranj – Z branjem izpovedb prič pred preiskovalno sodnico se je v petek na Okrožnem sodišču v Kranju nadaljevalo sojenje Jeseničanoma Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki naj bi bila kriva za smr...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 18. marec 2008 / 07:00

Praznik glasbe in veselja

Od 23. do 25. maja bo v Preddvoru glasbena prireditev Praznik glasbe in veselja.

Splošno / torek, 18. marec 2008 / 07:00

Upokojenci so zborovali

Društvo upokojencev Preddvor se je 8. marca zbralo na občnem zboru. Od 591 članov, kolikor jih šteje društvo, jih je na srečanje v domu krajanov prišlo kar 160. Najprej so prisluhnili kulturnemu...

Splošno / torek, 18. marec 2008 / 07:00

Posmodulja za predjed hotelskim gostom

Člani turističnega krožka na OŠ Matije Valjavca bodo letos znova sodelovali na Festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga že dvaindvajsetič organizira Turistična zveza Slovenije.

Splošno / torek, 18. marec 2008 / 07:00

Preddvor pred veliko nočjo

15. marca je prostor ob hotelu Bor in gradu Hrib znova praznično zaživel. V pripravah na veliko noč je od 11. ure naprej v paviljonu najprej potekala delavnica velikonočnih okraskov, od 13....

Splošno / torek, 18. marec 2008 / 07:00

Gašperji praznujejo

Ansambel Gašperji praznuje letos 30-letnico nastopanja.