Trgovina z ekološko hrano
Na ekološki kmetiji Šlibar v Kovorju so odprli prodajalno ekoloških pridelkov in izdelkov.
Kovor – Na Šlibarjevi kmetiji, po domače se reče pr' Snarju, so v nedeljo v okviru mednarodnega dneva odprtih vrat na ekoloških kmetijah tudi dejansko odprli nova vrata – vrata ekološke trgovine, ki so jo uredili v prizidku nove hiše. V trgovini, ki je odprta trikrat na teden – ob torkih, petkih in sobotah, ponujajo ekološke pridelke in izdelke z lastne in deloma tudi z okoliških ekoloških kmetij. Še naprej jih bodo prodajali tudi neposredno doma na kmetiji, na ekoloških tržnicah v Naklem, v Kranju in na Bledu ter v nekaterih specializiranih prodajalnah. Do spomladi bodo uredili še prostor za skupine obiskovalcev, radi pa bi tudi prestavili hlev na drugo lokacijo, kjer bi v skladu z evropsko zahtevo lahko poskrbeli za prosto rejo živine.
Kot je povedal gospodar Gregor Šlibar, na kmetiji že devet let kmetujejo ekološko. Obdelujejo osemnajst hektarjev lastnih in najetih kmetijskih zemljišč in gospodarijo z dvajsetimi hektarji gozda. Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in sadjarstvom. Redijo okoli dvajset goved, od petdeset do osemdeset kokoši nesnic, tri prašiče … Od žit pridelujejo piro, pšenico, ječmen, proso, ajdo in koruzo, od okopavin krompir in zelenjavo, v njihovi ponudbi so tudi šparglji. V okviru dopolnilne dejavnosti meljejo žito v moko, pečejo kruh, žemlje in pecivo ter kisajo zelje. Del sadja, pridelanega v travniškem sadovnjaku, prodajo kot sveže sadje, preostalo porabijo za suho sadje, sokove, marmelade, žganje in likerje. Pripravljajo tudi naravoslovne dneve za učence.