Urednik Gregor Trebušak

Svet v isti zasedbi

Oddajo Svet na Kanalu A bodo še naprej vodili Urša Levičar, Nuša Lesar in Gregor Trebušak, ki je aprila po odhodu Bojana Travna oddajo začel tudi urednikovati.

Takrat so se pojavile govorice o novih, dodatnih voditeljih, a kot pravi Trebušak, so trije voditelji za zdaj povsem dovolj: »Težav z urednikovanjem in vodenjem hkrati nimam, zato bo še nekaj časa tako, kot je. V tujini ni malo voditeljev urednikov, to je nekaj povsem normalnega. Sicer pa za oddajo še zdaleč nisem sam. Karmen Sluga in Anja Bakan skrbita, da vse teče tako, kot je treba, za vse druge tehnične stvari skrbi Dragan Kneževič. Sam se tako lahko ukvarjam z vsebino, oddajo pa tako ali tako pripravijo novinarji.«

Oddaja Svet ima sicer na svoji strani vse več gledalcev. V zadnjih petih mesecih je namreč v svoji ciljni skupini (18-49 let) dosegla 13-odstotni dvig gledanosti v primerjavi z enakim obdobjem lani, in to kljub močnim konkurenčnim vsebinam, denimo svetovnemu nogometnemu prvenstvu.

»Nekateri so napovedovali konec oddaje, drugi so jo vztrajno etiketirali kot tisto, ki podaja 'rumene' stvari. Nič od naštetega nas ni ustavilo, nasprotno. Svet je prepričljivo druga najbolj gledana dnevno-informativna oddaja v državi. Odziv gledalcev je tisti, ki zgovorno govori našo zgodbo,« zadovoljno ugotavlja urednik oddaje. Kot pojasnjuje, je ključ do uspeha v delu Svetove ekipe: »Novinarji namreč vsak dan garajo, da je zvečer oddaja takšna, kot mora biti, da pokažemo tiste stvari, ki jih ljudje od nas pričakujejo. In da na terenu postavljamo prava vprašanja ter potem iščemo odgovore.«

Pa se oddaji v novi sezoni obetajo kakšne spremembe? »Oddaja je informativna, to ni šov, pri katerem moraš vedno iskati nove stvari. Važno je, da delaš dobro, objektivno, odgovorno in da pokažeš prave stvari. Zato ostajamo to, kar smo, kritična oddaja, ker mora v vsaki državi biti prostor tudi za takšna opozorila. Če namreč nihče ne opozarja, nihče nič ne popravi,« je odvrnil Trebušak.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 13. junij 2018 / 21:42

Oživili malo Peltonovo kolo

Zanesenjaki iz SIJ Acroni Jesenice so obnovili malo Peltonovo kolo, ki je bilo desetletja nepogrešljiv del valjarne na Javorniku. Na ogled je postavljeno pred upravno stavbo podjetja.

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Čar renesančnih oblačil

Nekaj časa je že minilo, odkar je bila v škofjeloški Kašči razstava Oblačilna kultura 16. stoletja.

Splošno / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Zbrali so se na dobrodelnem teku

V športnem parku za Osnovno šolo Škofja Loka - Mesto so se prejšnji petek zbrali številni loški športni navdušenci, ki so se udeležili prvega dobrodelnega teka.

Škofja Loka / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Jubilej loških lokostrelcev

Loški lokostrelci so v zadnjih dvajsetih letih domov prinesli številne pokale in kolajne, ponosni pa so tudi, da so smetišče na Kamnitniku spremenili v enega najlepših strelišč v Sloveniji.

Škofja Loka / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Gora hotela obdržati letalo

Sanacijo kraja letalske nesreče na gori San Pietro na Korziki so pomagali izvajati tudi pripadniki GRS Škofja Loka. Njihov vodja Zvonko Korenjak pravi, da jih je spremljalo tako nemogoče vreme, kot bi...

Splošno / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Gostili so angleške učence

Osnovna šola Škofja Loka Mesto je predstavila svojo mednarodno dejavnost. V tem šolskem letu sodeluje v štirih mednarodnih projektih, ki jih je s sodelavci predstavil ravnatelj Marko Primožič.