Kriminal

Devetnajstletnica organizirala prostitucijo

Domžale - Policija je na pristojno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper devetnajstletnico iz okolice Domžal, ker jo sumi storitve kaznivega dejanja zlorabe prostitucije. Osumljena naj bi konec marca v Ljubljani najela stanovanje in ga vse do konca maja oddajala najmanj trem ženskam, ki so moškim dajale spolne storitve. Kupila jim je tudi mobilne telefone in poskrbela za oglaševanje njihovega »posla«. Kot navaja Policijska uprava Ljubljana, je osumljenka od vsake prostitutke zahtevala od osemdeset do sto evrov, ne glede na to, koliko strank so imele oz. ali so jih sploh imele.

Na balkonu gojil konopljo

Jesenice - Jeseniškim policistom in kriminalistom je prišlo na uho, da ima 32-letni Jeseničan na balkonu svojega stanovanja posajeno konopljo. Ko so informacijo preverili in sum potrdili, so pridobili sodno odredbo za hišno preiskavo, v kateri so poleg svežih našli in zasegli tudi posušene rastline konoplje ter novo vzgojene mladike. Osumljenega Jeseničana so kazensko ovadili zaradi prometa z drogami.

Iz trgovine odnesli tehnično blago

Jesenice - Neznani storilci so v noči na soboto vlomili v trgovski center na Spodnjem Plavžu in odnesli večjo količino tehničnih predmetov. Nastalo škodo bodo ocenili po opravljenem popisu blaga. V noči na četrtek pa je nekdo skozi okno vlomil v delavnico na Cesti železarjev na Jesenicah in odnesel nekaj denarja.

Tat odnesel televizor in računalnik

Mlaka pri Kranju - Neznani storilec je pred dnevi vlomil v stanovanjski objekt na Mlaki pri Kranju ter odnesel LCD televizor in računalnik. O storilcu policisti zbirajo obvestila, podali bodo kazensko ovadbo.

Na avtomobilih razbil stekla

Vrba - Pred dnevi je nekdo na parkirnem prostoru ob igrišču za golf v Vrbi razbil stekla na treh osebnih avtomobilih ter si prisvojil ženski torbici in usnjeno črno torbo z napisom Porsche, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Tat je lastnike oškodoval za približno 1100 evrov.

Tat na pokopališču

Predoslje - Pri pokopališču v Predosljah je nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil, v katerem je našel ženski torbici, v njih pa nekaj gotovine, dokumente in mobilni telefon. Škode je za okoli štiristo evrov.

Noč vzela avtomobil

Kranj - Na ulici Tuga Vidmarja v Kranju je nekaj noči nazaj neznani storilec ukradel osebno vozilo Volkswagen Golf V, črne barve, letnik 2007. Na njem sta bili pritrjeni tablici z registrsko oznako MB J4-46R, vozilo pa ima nad zadnjo lučjo napis »Walter«.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 30. maj 2012 / 07:00

Življenje ob tromeji

Prebivalcem Rateč smo zastavili tri kratka vprašanja. Zanimalo nas je, kaj po mnenju sodelujočih predstavlja največji problem v krajevni skupnosti in ali imajo občutek, da se je varnost v kraju v...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Kriminal

Devetnajstletnica organizirala prostitucijo Domžale - Policija je na pristojno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper devetnajstletnico iz...

Mularija / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Otroška peresa

Počitnice na morju Spakirali smo vse stvari in ati z avtom že hiti. Odpeljal nas je res na morje, da Gašper vklopi plavalne motorje.

Šport / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Rekreatura se ne da opisati, treba ga je doživeti

Prvič smo za Rekreatur slišali leta 2005, ko se je skupina entuziastov in naših prijateljev odločila, da spelje kolesarjenje po Sloveniji. Rekreaturu smo se kot ekipa Kolovoz priključili leta 2007, po...

Kranj / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Dvorana za občino predraga

Kranjska občina zaenkrat še ne bo odkupila ledene dvorane na Zlatem polju, kljub temu pa so se hokejisti dogovorili, da bodo do začetka nove sezone v dvorani imeli ledeno ploskev.

Prosti čas / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Nova sezona razburljivega

Prihajajo nove epizode razburljivih in dramatičnih resničnostnih oddaj o življenju na robu. Neverjetno preživetje, Smrtonosni ulov, Mečarice in V stiski.