Pokljuka v znamenju gob

Pokljuka - Avgust je na Pokljuki mesec gob, zato so v Šport hotelu v sodelovanju s Športnim centrom Pokljuka pripravili prvi gobarski festival. V okviru festivala so že minulo soboto v Šport hotelu v sodelovanju z Gobarskim in ekološkim društvom Bled pripravili gobarski dan, ki je bil po besedah direktorja Šport hotela Rada Urevca namenjen predvsem hotelskim gostom. S košarami za nabiranje gob so se podali v pokljuške gozdove, nato pa so v družbi poznavalca spoznavali nabrane gobe. »V glavnem so nabirali jurčke in štorovke,« je pojasnil Urevc. Glavni namen festivala, je še pojasnil, je osveščanje gostov hotela in vseh obiskovalcev Pokljuke, kako pomembna rastlina je goba. Obenem so jih želeli poučiti, kako pravilno nabirati gobe, da s tem ne povzročamo škode in ne uničujemo biotopa Triglavskega narodnega parka. Gobarski festival bodo ta konec tedna zaokrožili z razstavo gob v Športnem centru Pokljuka, ki bo na ogled od petka do nedelje. V petek bodo pripravili tudi predavanje z naslovom Kako nabiramo gobe, na predavanju v soboto pa bodo obiskovalci spoznavali različne vrste gob.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 24. julij 2017 / 11:55

Na poti v Rusijo

Okajen od žganja sem tako prišel v Kamnik na nemški vojaški avtobus, ki je čakal na nas na trgu takratne glasbene šole. Odpeljali so nas v Kranj na železniško postajo, mobilizirance, letnike 1923 i...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Počastili konec Soške fronte

S proslavo in pohodom h Krnskemu jezeru so v soboto počastili 90-letnico konca bojev na Soški fronti.

Radovljica / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Po novi avtocesti še ta mesec

Družba za avtoceste (Dars) bo predvidoma še v tem mesecu odprla za promet desno polovico 2,4 kilometra avtoceste od Podtabora do Peračice.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Razkritje bližnje prihodnosti

Pri Audiju se pripravljajo na prvo predstavitev novega malčka A1.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Pogled od zgoraj

Pri Nissanu so razvili nov asistenčni sistem za lažje parkiranje.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Obletnice, priznanja in nov avto

Majestic 5 so bili stari deset let, Mitja Okorn še vedno hodi s Tino, Sanja Grohar pridno dela kariero, Alenka Gotar je posnela skladbo Ženska iz soli in se oglasila na Primskovem.