Špargljevo povabilo
Špargljevo vino in zanimiv izbor prigrizkov v obliki ´finger fooda´. Hladni prigrizki in sladice, vključujoč šparglje, med toplimi jedmi pa šparglji v rižoti in s testeninami.
Sezona špargljev se v Sloveniji začne običajno v prvi polovici aprila, na Primorskem pa nekoliko prej, in traja do sredine junija. Dovolj dober razlog, da se ljudje zberejo in nazdravijo s sommeliersko izbranimi vini, špargljevimi vini, ter okusijo kakšno špargljevo dobroto, ki so jo pripravili člani Slovenske nacionalne kuharske reprezentance in Borbonini kuharski eksperti v Ljubljani.
Od vin so špargljev jedilnik dopolnili zeleni silvanec, malvazija, sauvignon, rumeni muškat in prav posebno špargljevo vino. Postrežena hrana je bila očem zanimiva, navdušil je okus sladice s šparglji in krem karamelo. Zelo inovativno je šparglje vpel v svojo zgodbo član nacionalne kuharske reprezentance Igor Jagodic, ki je eno jed predstavil v vrtnem lončku za kaktus, drugo pa postregel kar v jajčni lupini. Njegove jedi smo tako obiskovalci precej bolj gledali in spraševali po sestavinah, kot okušali. Pri drugih pa smo zasledili še kombinacije z mariniranim lososom, pršutom, kremnim sirom, limeto, baziliko, telečjim tatarjem, mariniranimi raki, paradižnikom in tudi tartufi.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

