Špargljevo povabilo
Špargljevo vino in zanimiv izbor prigrizkov v obliki ´finger fooda´. Hladni prigrizki in sladice, vključujoč šparglje, med toplimi jedmi pa šparglji v rižoti in s testeninami.
Sezona špargljev se v Sloveniji začne običajno v prvi polovici aprila, na Primorskem pa nekoliko prej, in traja do sredine junija. Dovolj dober razlog, da se ljudje zberejo in nazdravijo s sommeliersko izbranimi vini, špargljevimi vini, ter okusijo kakšno špargljevo dobroto, ki so jo pripravili člani Slovenske nacionalne kuharske reprezentance in Borbonini kuharski eksperti v Ljubljani.
Od vin so špargljev jedilnik dopolnili zeleni silvanec, malvazija, sauvignon, rumeni muškat in prav posebno špargljevo vino. Postrežena hrana je bila očem zanimiva, navdušil je okus sladice s šparglji in krem karamelo. Zelo inovativno je šparglje vpel v svojo zgodbo član nacionalne kuharske reprezentance Igor Jagodic, ki je eno jed predstavil v vrtnem lončku za kaktus, drugo pa postregel kar v jajčni lupini. Njegove jedi smo tako obiskovalci precej bolj gledali in spraševali po sestavinah, kot okušali. Pri drugih pa smo zasledili še kombinacije z mariniranim lososom, pršutom, kremnim sirom, limeto, baziliko, telečjim tatarjem, mariniranimi raki, paradižnikom in tudi tartufi.