Odprli bodo mediacijsko središče

Kranj - Kot so pristojni na kranjski občini povedali že pred časom, bo Kranj dobil prvo mediacijsko središče v Slovenije. Svoja vrata v poslovnih prostorih v prvem nadstropju poslovno stanovanjske stavbe na Tavčarjevi ulici 22 bo mediacijska pisarna odprla v sredo ob 11. uri, ko se bo slovesnosti udeležil tudi minister za pravosodje Aleš Zalar. »Prepričan sem, da bomo v mediacijskem središču lahko reševali kar nekaj različnih sporov od družinske, šolske, gospodarske, delovne, okoljske in medkulturne mediacije, reševali se bodo tudi družinski in medsosedski spori. Sporov je namreč vsak dan več, sodišča so prepolna, reševanje sporov z mediacijo pa je tudi bistveno cenejše. Na razpisu smo zbrali strokovnega sodelavca, ki bo bedel nad delom pisarne, to je inštitut za mediacijo Concordia iz Ljubljane, ki izobražuje mediatorje in imajo že več kot desetletne izkušnje,« pred odprtjem mediacijskega središča pravi kranjski podžupan Bojan Homan in dodaja, da so ob odprtju pripravili zgibanko, v kateri bo natančno pojasnjeno, kako hitro in uspešno reševati vsakodnevne zadrege, občutke nemoči in zamere ter ob tem ohraniti osebno dostojanstvo in medsebojno spoštovanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 20. junij 2014 / 10:54

Janša danes v zapor?

Janeza Janšo, ki bo vsemu navkljub kandidiral na predčasnih parlamentarnih volitvah, pred današnjim začetkom prestajanja dveletne zaporne kazni lahko (teoretično) reši le še vrhovno sodišče.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Anketa: Dočakali so telovadnico

Pri šoli Jela Janežiča v Škofji Loki so odprli novo telovadnico. Veseli so je vsi, učenci, učitelji in tudi športniki ŠD Partizan, ki bodo v njej vadili. Zbrali smo nekaj vtisov.

Humor / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Četverec brez

France Bučar O mejnih problemih Slovenije s Hrvaško: »Mi smo preveč cagavi. No, ne mi, jaz nisem nič cagav, upam si povedat, kar komu gre. Cagava je naša politika in cagavost se...

Prosti čas / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Razlaga sanj: Telefon

Za ameriške Indijance so sanje bile pomembne predvsem pri vzgoji otrok.

Zanimivosti / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Priznanja gorenjskim medicinskim sestram

Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske je pred nedavnim štirim svojim članicam podelilo srebrni znak društva.

Tržič / ponedeljek, 22. december 2008 / 07:00

Zapisani zdravemu življenju

Osnovna šola Križe je podpisala EKO-listino. Ekologija je postala način življenja mladih, ki želijo ohraniti naravo.