Nadzidava Pikove dame

Gospod Mencinger je v rubriki Županov kotiček v Jeseniških novicah št. 9 ponovno zapisal trditev, ki je neresnična in zavajajoča. Piše namreč, da okoliški stanovalci nimamo razumevanja za projekt gradnje nove lekarne na mestu, kjer sedaj stoji Pikova dama, čeprav smo mu stanovalci Tavčarjeve 4 že mnogokrat natančno povedali, zakaj nasprotujemo gradnji.

Stanovalci Tavčarjeve 4 nasprotujemo NADZIDAVI Pikove dame in ne gradnji lekarne! Nas dejavnost v novem objektu ne zanima, močno nas pa zanima njegova višina, saj naj bi bila ta »lekarna« visoka kar enajst metrov in oddaljena od oken naših stanovanj manj kot dva metra! Zgradil naj bi se dvonadstropni objekt s tremi stanovanji, ki bo več kot dvakrat višji od Pikove dame in ki bo zakril okna šestih stanovanj na Tavčarjevi 4! S tem se nam bodo katastrofalno poslabšale bivalne razmere, saj nam bo odvzeta dnevna svetloba, poslabšali se bosta požarna in prometna varnost, zmanjšala pa se bo tudi vrednost naših stanovanj, ki so tam že štirideset let! Za te svoje trditve smo upravni enoti predložili tudi dokaze v obliki sodno izvedeniških mnenj, ki so bila vsa narejena na podlagi meritev in izračunov na kraju samem. Za nameček ta projekt predvideva tudi, da se edina pešpot pod našim blokom spremeni v dovozno cesto. Vsa ta dejstva pa očitno ne zanimajo ne gospoda župana ne upravne enote, ki namerno ni upoštevala naših dokazov in kljub temu izdala gradbeno dovoljenje. Investitorka kot razlog za nadzidavo navaja, da bo s prodajo treh stanovanj pokrila stroške investicije, ker se ji drugače ta projekt finančno ne izplača.

 

Gospod župan, znova vas pozivam, da končno nehate zavajati javnost! Edini cilj tega projekta, ki ga skušate prikazati kot javno dobro, je čim večji dobiček za investitorko, občina pa se želi tako rešiti javne sramote. Ali res Jesenice tako potrebujejo novo lekarno ravno na mestu Pikove dame, da mora občina ugoditi vsem zahtevam investitorke in s tem šest stanovanj spremeniti v luknje brez oken? Na Tavčarjevi 4 živim že 36 let in s kakšno pravico me sedaj hočete prisiliti, da bom skozi vsa okna v svojem stanovanju gledal v zid? In to samo zato, da bo gospa Pogačnikova lahko pokrila investicijo s prodajo stanovanj! Naj zgradi lekarno v merah sedanje Pikove dame, ki že štirideset let nikogar ne ovira, če pa se ji to ne izplača, pa to ni razlog, da bi se stanovalci morali žrtvovati zanjo! Na Jesenicah je veliko praznih novih stanovanj in veliko praznih lokalov, kjer bi bila lahko lekarna brez motečih posegov v okolico. Eden je celo v našem bloku, kjer je bila pred leti trgovina.

 

Gospod župan, stanovalci Tavčarjeve 4 smo trdno odločeni z vsemi pravnimi sredstvi preprečiti nadzidavo Pikove dame! Pri upravni enoti smo že vložili pritožbo na izdano gradbeno dovoljenje, ki je protizakonito in protiustavno. Upamo, da bo ministrstvo upoštevalo vse naše dokaze, ki jih upravna enota ni, v nasprotnem primeru pa se bomo obrnili tudi na evropsko sodišče.

 

Gorazd Konc

Tavčarjeva 4, Jesenice

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sreda, 17. junij 2020 / 19:04

Partizanski spomenik, ki povezuje Slovence in Američane

V Češnjicah pod Menino planino so pripravili tradicionalno slovesnost ob spomeniku padlim partizanom in zavezniškim vojakom.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 18. maj 2010 / 07:00

Križajevo hišo ogrozile skale

V četrtek se je utrgalo z brega Kamnek nad Tržičem več skal na posest Bojana Križaja. Največjo skalo je ustavila ograja, sicer bi lahko zgrmela na naselje Za jezom.

Avtomobilizem / torek, 18. maj 2010 / 07:00

Dodaten ščepec elegance

Subaru Legacy tudi v limuzinski karoserijski podobi

Prosti čas / torek, 18. maj 2010 / 07:00

Preženite spomladansko utrujenost

Se vam dogaja, da se kljub dobro prespani noči nekako ne morete zagnati? Se vam dan vleče in vam vsaka malenkost, ki jo morate postoriti, predstavlja velik napor?

Mularija / torek, 18. maj 2010 / 07:00

Sestavili Evropsko krpanko

Na Osnovni šoli Šenčur so minuli teden sklenili dveletni Comeniusov projekt Evropska krpanka, v katerem je sodelovalo še šest evropskih šol.

Kronika / torek, 18. maj 2010 / 07:00

Tobačni odpadki so bili rezan tobak

Jesenice - V drugi polovici marca je voznik tovornjaka iz Bosne in Hercegovine na izpostavi Plavški travnik Carinskega urada Jesenice prijavil pošiljko tobaka kot tobačni droblje...