Zadržanost s tehtnim razlogom

Pri Mazdi so lepotno in tehnično osvežili popularno šestico.

Sprememb Mazdinega paradnega modela so se oblikovalci lotili previdno, a odločno. Spredaj so spremenili odbijač, masko hladilnika, žaromete, meglenke in tudi motorni pokrov. Zraven so dodali še nova 17- in 18-palčna aluminijasta platišča, rahlo preoblikovali zadnje luči in dodali dve novi karoserijski barvi. Osvežena je tudi notranjost z novimi merilniki in drugačnimi okrasnimi elementi armaturne plošče.

Najnovejši član družine pogonskih strojev je novi 2,0-litrski bencinski štirivaljnik s tehnologijo neposrednega vbrizga, ki razvije 114 kilovatov (155 KM). Bolj zahtevni vozniki si lahko izberejo 2,5-litrski motor s 125 kilovati (170 KM), na voljo pa je tudi 1,8-litrski z 88 kilovati (120 KM). 2,2-litrski turbodizelski štirivaljnik je na voljo v treh izvedbah, najšibkejša razvije 95 kilovatov (129 KM), srednja 120 kilovatov (163 KM) in najmočnejša 132 kilovatov (180 KM) V poglavje tehničnih izboljšav sodijo še na novo nastavljeno podvozje, sistem prilagodljivih žarometov, asistenčni sistem za opozarjanje na vozilo v mrtvem kotu in tako naprej.

Tako kot doslej je Mazda6 še naprej na voljo v treh karoserijskih različicah, kot štirivratna limuzina, petvratna kombilimuzina z oznako sport in kombijevska, ki sliši na ime sport combi. Cene se začenjajo pri 20.990 evrih, najdražja Mazda6 stane 35.690 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sobota, 19. junij 2010 / 07:00

O evropskem in slovenskem šolstvu

SDS Bled je pred kratkim priredil okroglo mizo z Mojco Škrinjar, vodjo območne enote Zavoda za šolstvo Kranj, in evropskim poslancem Milanom Zverom.

Objavljeno na isti dan


Bled / torek, 8. november 2016 / 07:00

Okusi Bleda v restavracijah

V novembru izbrane blejske restavracije razveseljujejo goste z meniji Okusov Bleda, katerih vodilo je domača, letnemu času prilagojena ponudba po dostopnih cenah. Blejski kulinarični mesec bo trajal d...

Razvedrilo / torek, 8. november 2016 / 07:00

Veselo in po domače

Prigode gorenjskih 'gaunarjev' so prava filmska senzacija, ansambel Svetlin ima nov valček, veselo pa je bilo tudi v soboto na martinovanju po domače z ozarčani in amsamblom Dor ma cajt.

Razvedrilo / torek, 8. november 2016 / 07:00

Koncertni večer ob jubileju

Ob deseti obletnici svojega glasbenega ustvarjanja je Žiga Janežič v Kulturnem domu v domačih Vodicah pripravil koncertni večer z mnogimi gosti.

Kultura / torek, 8. november 2016 / 07:00

Dobrodošli na Luni

Druga letošnja premiera gledališke skupine iz Gozda - Martuljka nas popelje v podeželski bife. Za mizo v lokalu, ki ga spretno obvladuje odločna natakarica Francka (Cvetka Pavlovčič), se v štirih priz...

Kronika / torek, 8. november 2016 / 07:00

Tudi nune videle konopljo

Na kranjskem okrožnem sodišču so včeraj svoje zagovore podali Danijel Oset, Anes Dukić, Matjaž Smolinsky in Ugo Grbec, obtoženi sodelovanja v organizirani kriminalni združbi, ki naj bi se od oktobra 2...