Mojca Krašovec, direktorica hotela Drnča (Foto: Tina Dokl)

Prvo leto: trideset odstotkov

V hotelu Drnča v Dvorski vasi bi bili zadovoljni s tridesetodstotno zasedenostjo v prvem letu.

Dvorska vas - »Če bomo na koncu leta lahko govorili o 30-odstotni povprečni zasedenosti, bom zadovoljna,« je svoje cilje strnila nova direktorica hotela Drnča v Dvorski vasi Mojca Krašovec, ki je vodenje decembra lani odprtega hotela prevzela v začetku marca.

Kje vidite glavne prednosti, ki jih ponuja destinacija v Dvorski vasi?

»Imamo odlično infrastrukturo, Drnča je zelo dober produkt na zanimivi turistični destinaciji: vse je blizu – letališče Brnik, turistični kraji, kot sta Bled in Bohinj, smučišča, pa tudi prestolnica. Pomembno je investicijsko razmišljati o zaokroženem produktu. Hotel ima vse, kar imajo veliki, kar pomeni, da je lahko zanimiv za različne tipe gostov: od domačinov, ki jih želimo pritegniti s ponudbo wellnessa, do tako imenovanega kongresnega turizma, za katerega imamo prav tako odlične možnosti. Že sredi tega meseca bomo tu organizirali prve poroke – zanimanje zanje je res veliko, intenzivno pa tudi delamo na tem, da v dogovoru z zdravniki začnemo izvajati medicinski del ponudbe. Če želimo doseči normalno zasedenost, mora biti hotel poln vse leto: možnosti za to je dovolj.

In slabosti?

»V času, ko se je za samo investicijo lepo skrbelo, je bilo absolutno premalo skrbi posvečene trženju. Morda je tako zato, ker je investitor specialist na drugem področju. Druga slabost pa je izrazito slaba podoba investicije v medijih in javnosti. Občutek imam, kot da ljudje nikoli niso šli prek prvih odločnih nestrinjanj, povezanih predvsem z idejo o uveljavljanju igralništva. No, stvari se počasi spreminjajo na bolje … tudi domačini so že začeli hoditi k nam na kavo.«

Kakšna je trenutna finančna situacija?

»Tudi trenutnih finančnih težav ne moremo zanikati, a sem prepričana, da jih bomo z resnim zagonom presegli. Vseh dvaindvajest zaposlenih z nekaj zamika redno dobiva plače. So realne možnosti, da hotel začne sprotno poravnavati stroške, za kar potrebujemo petdesetodstotno zasedenost. Od aktivnosti, ki jih peljemo zdaj, pa je odvisno, kakšna bo situacija jeseni. Če bomo letos celo leto povprečno tridesetodstotno zasedeni, bom zadovoljna.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sreda, 15. november 2023 / 16:03

Obletnica odločitve za samostojnost

Slavnostni govornik na prireditvi, ki jo je v Poljčah tudi letos v spomin na zgodovinsko odločitev za referendum o samostojnosti Slovenije pripravilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, je...

Objavljeno na isti dan


Humor / nedelja, 26. junij 2011 / 07:00

Ta je dobra

Pri frizerju Pride moški v frizerski salon in se usede na stol. Frizer ga vpraša, kako naj ga ostriže. On pravi: »Spredaj poševno iz leve proti desni, nad...

Vodice / nedelja, 26. junij 2011 / 07:00

Občina bo sofinancirala varstvo otrok

Vodice - Občina Vodice bo sofinancirala varstvo otrok, in to ne le tistih, ki niso dobili želenega mesta v vrtcu, ampak vseh, ki niso vključeni v programe predšolskega varstva, s...

Škofja Loka / nedelja, 26. junij 2011 / 07:00

Ob prazniku zlati in dva srebrna grba

Škofja Loka - Na osrednji prireditvi v počastitev občinskega praznika občine Škofja Loka 30. junija bodo podelili tri občinska priznanja, je na predlog mandatne komisije odločil...

GG Plus / nedelja, 26. junij 2011 / 07:00

Šepetalnica za veter (53)

Zadovoljen s svojo odločitvijo je Sergej stopil skozi vrata in za hip postal na pragu. Bilo je, kot da ga pozdravlja eden tistih zimskih dni, ki je pozabil na nočni mraz in je obsijan s soncem sk...

Nasveti / nedelja, 26. junij 2011 / 07:00

Pečena klofuta

Rdeče češnje rada jem ... Na tržnici v Limogeu jih je bilo res na pretek. Povsod po pekarnah in slaščičarnah so ponujali 'najboljši, najbolj slasten, po pravem babičinem receptu' pečen narastek s...