Deskar je pristal v luži. (Foto: Matic Zorman)

Spet voda na Krvavcu

Quiksilver luža 005 je tudi letos gostila tekmovalce, ki so se pomerili v akrobacijah, trikih, obiskovalce presenečali z izvirnostjo, s kostumi.

Krvavec je konec tedna spet gostil že peto Quiksilver lužo, zanimivo prireditev, ki nekako neuradno naznanja konec zimske sezone, čeprav je na Krvavcu snega še toliko, da si najbolj zagreti privoščijo še prijetno spomladansko smuko.

Organizatorjem je bilo vreme Quiksilver luže 005 naklonjeno, snežni bazen z ledeno vodo, ki je zbujala spoštovanje in obenem vabila, pa je tudi dobro opravil svoje delo. Prijavilo se je kar 78 tekmovalcev, nova kategorija 'luža skupina' pa je spodbudila veliko kreativnosti. Videli smo številne posrečene spuste v tandemih, nekateri so se pojavili celo v kombinaciji tria. Sodniki niso imeli ravno lahkega dela, saj so se tekmovalci suvereno metali čez 25-metrsko lužo, kar je nekaterim uspelo celo v stilu. Nekaterim je uspelo 'odfurati' lužo, spet drugi so bolj razpravljali, kakšna je temperatura vode v njej. Najboljše nastope je pospremil bučen aplavz, mokri padci pa so nasmejali.

Zmagovalcev je bilo kar 24. Po kategorijah smo dobili najboljše deskarje in smučarje (ride in trik), pa moški in ženski pingu look, pa skupino, veterana in najmlajšega najboljšega tekmovalca, missico in mistra ter zmagovalca posebnih kategorij, ki so ju poimenovali NLP! in WTF?, druženje pa se je po tekmovanju nadaljevalo na Plaži in zaključilo v Eskimski vasi.

Pred kratkim pa so v Kranjski Gori zaključili svoj 'praznik'. Da bi Planici dali piko na i, se je letos LTO Zavod za turizem Kranjska Gora na pobudo organizatorja odločil, da pripravi dodatno dogajanje v Kranjski Gori. Tako so pripravili navijaško vas, ki so jo najprej slovesno odprli, potem pa lahko rečemo tudi 'zaprli' oziroma podelili priznanja najboljšim. Vmes pa se je dogajalo veliko zanimivega. Povezovalca Marsel in Gaber sta vse dni skrbela za veselo vzdušje, medtem ko so obiskovalci navijaške vasi lahko na velikem platnu spremljali neposreden prenos poletov. Najbolj pestro in veselo pa je bilo tik pred zaključkom. Petek je bil narodnozabavno obarvan z nastopom Harmonikarc Zupan, Veselih Štajerk, Disco Krainersov in Veselih Begunjčanov, sobota pa je bila bolj rokerska. Nastopili so Carneval Band, Joške v'n in Šank Rock. Dogajanje so popestrile še mlade članice Studia Osminka, za dober DJ-evski odziv pa sta skrbela DJ Lovro in Rosko.

Pred nekaj dnevi pa je v ljubljanskem Cityparku potekal zanimiv uradni trening aktualnega svetovnega boksarskega prvaka po verziji IBF Dejana Zavca. Pridružil se mu je nasprotnik Rodolfo Martinez iz Argentine, ki se bo danes zvečer z njim pomeril tudi uradno. Na treningu so bili prisotni še trenerji uspešnih športnikov, veliko zanimanja za tekmovalca pa so pokazali obiskovalci nakupovalnega središča, saj prizor ni bil ravno eden tistih, ki ga lahko zgrešiš, ko se odpraviš nakupovat.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 2. december 2007 / 07:00

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

V ambulantah v Kranjski Gori in v Mojstrani se bo letos mogoče cepiti proti klopnemu meningoencefalitisu (KME), ki ga povzroča virus, ki ga prenašajo okuženi klopi.

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 2. december 2012 / 07:00

Kratke novice

Pri pospravljanju hiše našli ročno bombo Kranj - V ponedeljek dopoldne so pri pospravljanju hiše na Bleiweisovi cesti v Kranju našli ročno bombo M52, proizvedeno v nekdanji Jug...

Kranj / nedelja, 2. december 2012 / 07:00

Začenja se praznični december

V kranjski občini se december že tradicionalno začenja s praznovanjem občinskega praznika in zaključi s številnimi božičnimi in silvestrskimi prireditvami.

Kranj / nedelja, 2. december 2012 / 07:00

Novi predsednik je Borut Pahor

Kranj – Novi predsednik Republike Slovenije je Borut Pahor. Zanj je na današnjih predsedniških volitvah po za sedaj sicer še neuradnih podatkih glasovalo 67 odstotkov volivk in v...

Kranj / nedelja, 2. december 2012 / 07:00

Nizka volilna udeležba

Kranj – Tudi v drugem krogu predsedniških volitev je precej nizka volilna udeležba, saj je do 16. ure volilo zgolj 528.178 ali 30,86 odstotka volivcev. Tudi na Gorenjskem ni dost...

Nasveti / nedelja, 2. december 2012 / 07:00

Mafija v pečici - brez mesa

Novi James Bond me je spomnil na to, da imam tudi Mafijsko kuharsko knjigo, italo-ameriško kuhinjo izpod peresa Joeja Cipolle, ki je kuhal za »botre«: Ala Caponeja, Luckyja Luciana in Vita Genove...