Zmagovalka Janja v Erazmovem naročju (Foto: Tina Dokl)

Erazem izbral Štajerko

Minuli teden se je s finalno prireditvijo v ljubljanskem Atlantisu zaključil radijski šov Ujemi Erazma, ki so ga pripravljali na domžalskem Radiu Hit.

Med osmimi tekmovalkami je Erazem B. Pintar, samozavestni poslovnež, popotnik in pomorec, pilot, kolumnist …, za zmagovalko šova izbral Velenjčanko Janjo Hudej, ki zadnje leto živi v Mengšu. Zmage ni pričakovala, podobno kot marsikdo je bila prepričana, da bo Erazem izbral Nejo Levičar iz Krškega, ki je bila v šovu od samega začetka, medtem ko je sama – tako kot tretja finalistka Nina Leban iz Novega mesta – v igro stopila šele s prvim marcem. »Na šov sem se prijavila povsem brez pričakovanj. Na začetku sem bila v dvomih. Naredila sem nekaj, česar v principu nikoli ne bi,« pravi Janja, ki je domov odšla bogatejša za pet tisoč evrov. Denar bo porabila za tečaj francoščine, ker ima v Franciji ogromno prijateljev, in nakup novega avtomobila. V sredo pa je z Erazmom in Hitovo ekipo že odpotovala na Tajsko. Na vprašanje, ali bi med njima tam lahko preskočila iskrica, je odvrnila: »Ne vem. Vsekakor sva si simpatična, a glede na to, da je Erazem k šovu pristopil v smislu, da ga nobena ne more ujeti, tudi jaz nimam tega namena.« Morda pa ga bo tam skušala 'ujeti' Urška Dimnik iz Ljubljane, zmagovalka občinstva, ki je za nagrado prav tako odpotovala na Tajsko.

Erazem se je, kot pravi, v šovu zabaval, med nalogami deklet pa je najtežje poslušal njihove športne komentarje, saj »smo naredili sramoto športu«. Največ težav mu je zadnjih sedem tednov povzročalo jutranje vstajanje, zato je vesel, da je vsega konec. »Upam, da zdaj tri mesece ne boste nič prebrali o meni, ker imam tudi sam sebe poln 'kufer',« je dejal na koncu.

Prireditev, ki so jo povezovali Budilkarji Špela Močnik, Robert Pečnik Pečo in Matjaž Lovše Pikec, so s pevskimi nastopi popestrili April, Carice, Zlatko in Nina Pušlar, Nuška Drašček in Samuel Lucas.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 22. julij 2011 / 07:00

Kriminal

Zabodla ga je z nožem Škofja Loka - V ponedeljek popoldne sta se v stanovanju v Škofji Loki sprla 26-letni moški in devetnajstle...

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Izlet v neznano

Koleos je prvi pravi Renaultov športno terenski križanec.

Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Pohod hibridne energije

Test: Lexus RX 400h Executive

Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Pravilno natovarjanje za varnost

Precej voznikov ne upošteva varnostnih pravil pri polnjenju avtomobilskega prtljažnika.

Mularija / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Ti, jaz, sonce in smeh

Pod tem geslom so se tržiški in škofjeloški otroci družili na poletnem taboru na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom.

Mularija / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Moj očka

S podružnične šole Žabnica so nam poslali spise učencev, v katerih opisujejo očke.