Ko jemo z očmi
Slanikova pojedina, razstava in pojedina kulinaričnih mojstrovin iz morskih in sladkovodnih ribjih dobrot.
Program že 85. tradicionalne Slanikove pojedine, ki so jo pripravili v ljubljanskem Grand hotelu Union, je vseboval kulinarično razstavo, na kateri smo lahko občudovali različne izdelke razstavljavcev, z očmi (in brbončicami) okušali prave kuharske mojstrovine z ribjim pridihom, se 'sladkali' s slanikovimi sladicami, spoznavali ponudbo Sardelca in Ostriga bara, v preddverju atrija hotela pokusili paello ali pa izrazili željo po 'take away' ali vzemi s seboj. Precej radovednih pogledov, zanimanja in vprašanj je bil deležen kotiček 'suši ali sušimi', bolj ali manj lačni pa so se lahko predajali hitri slanikovi a la carte ponudbi v Vrtni dvorani ali pa kulinarični avanturi v Stekleni dvorani, kjer ste že pri hladnih jedeh lahko izbirali med več kot desetimi hladnimi jedmi in različnimi solatami – od hobotnice, lignjev, rakcev, tune; podobno pa je bilo tudi s toplimi jedmi in sladicami, ki pa niso bile ribjih okusov, a so se vseeno dobro podale k pripravljenim jedem.