Ravioli z ribjim nadevom (Foto: Tina Dokl)

Ko jemo z očmi

Slanikova pojedina, razstava in pojedina kulinaričnih mojstrovin iz morskih in sladkovodnih ribjih dobrot.

Program že 85. tradicionalne Slanikove pojedine, ki so jo pripravili v ljubljanskem Grand hotelu Union, je vseboval kulinarično razstavo, na kateri smo lahko občudovali različne izdelke razstavljavcev, z očmi (in brbončicami) okušali prave kuharske mojstrovine z ribjim pridihom, se 'sladkali' s slanikovimi sladicami, spoznavali ponudbo Sardelca in Ostriga bara, v preddverju atrija hotela pokusili paello ali pa izrazili željo po 'take away' ali vzemi s seboj. Precej radovednih pogledov, zanimanja in vprašanj je bil deležen kotiček 'suši ali sušimi', bolj ali manj lačni pa so se lahko predajali hitri slanikovi a la carte ponudbi v Vrtni dvorani ali pa kulinarični avanturi v Stekleni dvorani, kjer ste že pri hladnih jedeh lahko izbirali med več kot desetimi hladnimi jedmi in različnimi solatami – od hobotnice, lignjev, rakcev, tune; podobno pa je bilo tudi s toplimi jedmi in sladicami, ki pa niso bile ribjih okusov, a so se vseeno dobro podale k pripravljenim jedem.

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 21. december 2007 / 07:00

Slavko Mežek,

kulturnik in prvi mož CILJ-a

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / / 07:00

Mi plešemo

Slovenci so se že navadili, da enkrat letno v Ljubljani pripravijo dan aerobike, Plesna zveza Slovenije je podelila priznanja, pred časom so nam predstavili vrhunski izdelek, ki je vseboval zlato, sed...

Mularija / / 07:00

Učenke s pisateljsko žilico

Med zmagovalci literarnega natečaja Gradim svet iz besed so bile tudi tri gorenjske učenke: Tina Malenšek iz Preske, Petra Piber z Bleda in Ana Krajšek z Jesenic.

Prosti čas / / 07:00

Čemaž, naravno zdravilo

Čemaž, ki ga poznamo tudi pod imenom divji česen, gozdni česen, kačji lek, štrkavec ter medvedji česen, ima številne zdravilne učinke, lahko pa ga uporabite tudi za spomladansko očiščevalno sredstvo,...

Prosti čas / / 07:00

Smučarska avantura z radiem

Radio Si - Radio Slovenia International, ki kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija, je organiziral smučanje izpod Mont Blanca, ki je potekalo od 22. do 27. februarja v franco...

GG Plus / / 07:00

Za vsak okus ena

V Komendi smo tokrat spraševali, kako dobro poznate kranjsko klobaso, kako pogosto in s čim najraje jo jeste in ali se Slovenci z njo primerno ponašamo.