
Dinamično kuhanje
V Skaručni že nekaj časa deluje klub Gurmanov, ki združuje ljubitelje hrane, pijače, vse lačne kulinarike in znanja o hrani.
Hobotnica, ribji karpačo, pedoči na tisoč in en način, sulec s krompirjem in zelenjavo, krompirjeva solata. Spet drugič karamelizirane banane, ajdovi žganci, domači kruh, testenine z jurčki, štajerska kisla juha in ne boste verjeli – celo domače klobase in pečenice.
V Skaručni že nekaj časa deluje klub Gurmanov, ki združuje ljubitelje hrane, pijače, vse lačne kulinarike in znanja o hrani, ki se dobivajo enkrat na teden, se družijo, pripravljajo jedi in degustirajo kulinarične dobrote v dobri družbi in družbi kakovostnih slovenskih vin. Oče ideje kluba je Marko Žagar, kuhar, nekdo, ki ga je kuhanje vedno veselilo, vendar pravi, da ga ne moreš zapreti med štiri stene. Rad ima dinamično delo, kar je s klubom združil še z zabavo, druženjem, pa še ljudje se marsičesa naučijo.
Klub ima svoje prostore za druženje in kuharsko ustvarjanje v Skaručni, edini problem, s katerim se zaenkrat srečuje – vsaj mi smo se ob našem obisku, je možnost parkiranja, medtem ko navdušencev, ki si želijo sproščenega kuharskega druženja, ne manjka.