V Titanu deloval le en hidrant

Kamniški gasilci, ki so v ponedeljek zvečer gasili požar v podjetju Samson na območju Titana, so naleteli na slabo požarno varnost in neuporabno hidrantno omrežje.

Kamnik – V ponedeljek ob 19.45 je zagorelo v skladišču podjetja za izdelavo sveč Samson na območju Titana v Kamniku. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je ogenj, ki se je zaradi večje količine vnetljivih snovi hitro širil, uničil celotno skladišče, v katerem so shranjevali parafin, barve, topila, polizdelke, plastično embalažo in druge snovi. Ogenj in gost dim sta bila vidna daleč naokoli, v akciji gašenja in odstranjevanja posledic pa je sodeloval 101 gasilec iz PGD Kamnik, Nevlje, Duplica, Šmarca, Srednja vas in Kamniška Bistrica.

»Na samem prizorišču smo bili že nekaj minut po klicu, a če ne bi bilo v naših vrstah nekaj gasilcev, ki delajo na območju Titana, ne bi vedeli, kako in kje gasiti, saj stavba ni bila primerno opremljena s požarnim redom. Prav tako smo naleteli na neuporabno hidrantno omrežje, saj je deloval le en hidrant pri vratarnici, nekaj jih je bilo celo zasutih. Vodo smo zato vozili s cisternami in črpali iz bližnjega potoka. V stavbi ob našem prihodu ni bilo nikogar, zato smo morali zaklenjena vhodna vrata razbiti. Zagorelo je v skladišču, ker pa ni bilo požarne stene, so deloma uničene tudi pisarne. Delavnica je ostala nepoškodovana, prav tako nam je uspelo zaščititi vse sosednje stavbe,« je povedal poveljnik PGD Kamnik Jože Oblak, ki je vodil intervencijo, in dodal, da je bilo gašenje zelo zahtevno zaradi nevarnih snovi in nenehnih izbruhov ognja v sodih s parafinom.

Gasilci so gasili do tretje ure zjutraj, kriminalisti pa vzrok požara in višino gmotne škode še ugotavljajo. Po prvih ugotovitvah naj bi šlo za napako na električnem omrežju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 19. april 2018 / 22:17

Prihajajo okrogle obletnice

Lea Lukanec je praznovala trideseti rojstni dan, Klemen Ličar štiridesetega. Do konca leta pa prihaja šopek okroglih kolesarskih obletnic, med njimi vsaj dve štiridesetletnici in dve srečanji z abraha...

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

V Titanu deloval le en hidrant

Kamniški gasilci, ki so v ponedeljek zvečer gasili požar v podjetju Samson na območju Titana, so naleteli na slabo požarno varnost in neuporabno hidrantno omrežje.

Kranj / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

Nasprotujejo priznanju za Tomaža Ertla

Kranj - Odlikovanje, ki ga je predsednik države Danilo Türk podelil Tomažu Ertlu, še vedno odmeva. Podpisniki javnega pisma, veterani vojne za Slovenije, javno sprašujejo, ali ni...

Radovljica / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

Renesansa vendarle odpira vrata

V četrtek je kompleks Renesansa dobil zeleno luč za poskusno delovanje. Investitor je zaradi razhajanja med prijavljenim projektom in dejansko izvedbo ostal brez 2,7 milijona evrov.

Gospodarstvo / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

KAD-ov delež Elana na PDP

Ljubljana - Kot se je neuradno izvedelo, sta se na sestanku lastnikov družbe Skupina Elan preteklo sredo Zavarovalnica Triglav in DSU strinjala, da Kapitalska družba (KAD) svoj 5...

Prosti čas / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

Sladka svoboda(?) (88)

Maša je spet samska. Po sedmih letih `kar nečesa´, kot rada imenuje svojo preteklo vezo, je spet pripravljena na nove izzive. Trenutno je v obdobju, ko se zaljubi vsaj enkrat tedensko.