Nove vinjete že naprodaj

Danes se je začela prodaja avtocestnih vinjet za leto 2010.

Kranj - Nove vinjete so modre barve, cene pa nespremenjene. Tedenska vinjeta za osebna in lahka dostavna vozila do 3,5 tone skupne dovoljene mase stane 15 evrov, mesečna 35 in letna 95 evrov. Za motorna kolesa je cena vinjet polovična, polletna stane 25 evrov, medtem ko mesečnih za to kategorijo vozil ni. Vinjete so naprodaj na Petrolovih in OMV-jevih bencinskih črpalkah ter na prodajnih mestih Kompasa MTS, Tobačne 3dva, Dela Prodaje, Pošte Slovenije, AMZS in na cestninskih postajah. V tujini bodo vinjete na voljo na vseh večjih bencinskih servisih. Do sredine novembra je bilo skupaj prodanih 3,43 milijona vinjet, od tega 849 tisoč letnih, 536 tisoč mesečnih in 1,1 milijona tedenskih. Do konca junija so bile v prodaji še polletne vinjete, ki so jih prodali 893 tisoč. Darsovi cestninski nadzorniki so od začetka leta skupaj izdali 48 tisoč plačilnih nalogov voznikom, ki so po avtocestah vozili brez veljavnih vinjet.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 29. februar 2016 / 12:41

Lambergh lani uspešno

Poletna sezona je bila uspešna, hotel je dobro zapolnjen tudi v jesenskem in zimskem času. Med gosti prevladujejo tujci, vse več zanimanja med domačimi turisti. Medicinskega dela ponudbe (še) ni.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 25. december 2009 / 07:00

Gorenjske jaslice v Jurkloštru

V starodavni kartuziji Jurklošter blizu Rimskih Toplic so že šestič organizirali razstavo jaslic.

Zanimivosti / petek, 25. december 2009 / 07:00

Božiček za otroke iz študentskih družin

V okviru projekta Mlade mamice, ki ga Klub študentov Kranj pripravlja že trinajsto leto, bodo tudi letos pomagali študentskim družinam.

Kranj / petek, 25. december 2009 / 07:00

Starši si želijo več vpliva

Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič se je v ponedeljek na Brdu pri Kranju srečal s predstavniki staršev v svetih vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Kronika / petek, 25. december 2009 / 07:00

Zaprte ceste na Gorenjskem

Policija obvešča, da so zaradi poplav zaprte naslednje ceste: 1. Cesta Bohinj - Bled, obvoz je urejen preko Pokljuke, Bohinjske Češnjice - Srednje vasi - Ribčev Laz - Bohinjska Bistri...

Kronika / petek, 25. december 2009 / 07:00

Reke prestopile bregove, poplavlja tudi Bohinjsko jezero

Napovedi meteorologov in hidrologov so se uresničile, saj so marsikje po Sloveniji reke že ponoči prestopile bregove.