Nepokošeni travnik v Hlebcah

Najemnik ni pokosil travnika

Nepokošeni (državni) travnik naj bi delal sramoto vasi.

Hlebce – V uredništvo Gorenjskega glasa smo najprej prejeli (anonimno) telefonsko in nato še pisno sporočilo, da je v Hlebcah v radovljiški občini zaraščen, nepokošen travnik, ki je v sramoto vasi, in da so na travniku, ki je sicer v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov in ga koristi najemnik, tudi trije kovinski kontejnerji, za katere se ne ve, ali je v njih kaj takega, kar bi bilo nevarno ali škodljivo za okolje in okoliške prebivalce. Za pojasnilo smo se napotili k najemniku državnega zemljišča, podjetniku Primožu Markiču iz Nakla, ki je povedal, da je kot lastnik hiše in štiri tisoč kvadratnih metrov velikega zemljišča v Hlebcah najel pred tremi leti pri skladu še približno enako veliko bližnje zemljišče, za katerega se je ob podpisu pogodbe zavezal, da ga bo uporabljal kot dober gospodar. Kot je dejal, je prvi dve leti poskrbel za košnjo, letos pa je travnik ob obilici dela v podjetju in pri gradnji poslovne stavbe ostal nepokošen. Za naprej obljublja, da se to ne bo zgodilo in da travnik ne bo več moteč; razmišlja pa tudi o možnosti, da ga ne bi več imel v najemu. In kaj je v kontejnerjih? »Razdrto letalo, letalo v kosih, nič takega, kar bi lahko obremenjevalo okolje! Ker je v vratih odprtina, se o tem vsak lahko tudi prepriča,« je dejal Primož in poudaril, da so v ozadju zgodbe verjetno družinska nesoglasja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 28. maj 2021 / 14:45

Poklicni gasilci napovedali stavko

Predsedstvo Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije (SPGS) je na izredni seji sprejelo sklep o dvodnevni opozorilni stavki, saj naj bi na ministrstvu za obrambo že štirinajst mesecev zavračali in ign...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Urevc novi direktor Renesanse

Novakova odšla z mesta direktorice, Renesanso prevzel dolgoletni vodja kampa Šobec Rado Urevc.

Šport / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Članice med četverico v pokalu

Na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja za ženske so se kranjske košarkarice veselile druge zmage v tej seriji in se uvrstile med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju.

Kranj / sreda, 11. november 2009 / 07:00

V nekdanji IBI prihaja Eurocom

Ena od tako imenovanih sivih con Kranja naj bi vendarle dočakala rešitev, saj je lastnik in direktor podjetja Eurocom Drago Martinjak napovedal, da bodo obnovili objekte bivšega IBI-ja.

Kronika / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Stalno varovanje za sodnico

Sodnica Katarina Turk Lukan in njena družina sta po ponedeljkovi eksploziji pred njihovo hišo v Radovljici v stalnem varovanju.

Gospodarstvo / sreda, 11. november 2009 / 07:00

Najemnik ni pokosil travnika

Nepokošeni (državni) travnik naj bi delal sramoto vasi.