Zvedavi potrošniki hrane
Kranj - Ob mednarodnem dnevu odprtih vrat ekoloških kmetij so v nedeljo odprle vrata potrošnikom, kmetovalcem in drugim tudi štiri gorenjske ekološke kmetije, med njimi kmetija pr' Kovač na Kurirski poti v Kranju, kjer kmetujejo ekološko od leta 2003, obdelujejo deset hektarjev lastne in najete zemlje, pridelujejo šparglje, žita in krompir, redijo deset goved in gradijo nov hlev. Kot je povedal gospodar Miroslav Rogelj, je kmetijo v nedeljo obiskalo okoli petdeset potrošnikov, ki so se zanimali za to, kako poteka ekološko pridelovanje, kakšna škropiva uporabljajo, kako uničujejo plevele in kakšen je nadzor nad ekološkim kmetovanjem. Obiskovalcem so predstavili obdelovanje njive s šparglji, drobljenje kamna in ponudbo ekoloških pridelkov s Kovačeve in tudi s Šlibarjeve kmetije v Kovorju, jim postregli s špargljevo juho …
Poleg Kovačeve kmetije so v nedeljo odprle vrata potrošnikom in drugim obiskovalcem še kmetija Porta na Ovsišah, kjer se je Fistrovim pridružila tudi ekološka kmetica Silva Potočnik z Brezij, kmetija pr' Prapotnik na Poljšici pri Podnartu in kmetija pr' Potovč'nk na Dovjem.