Dražji vrtec v Tržiču

Tržič - Z oktobrom se bodo programi v tržiških vrtcih podražili za dva odstotka. Nove cene, ki so bile oblikovane v skladu s stroški dela, živil, materiala ter storitev, bodo mesečno znašale 427 evrov za otroke, stare do treh let, 356 evrov za otroke, stare od treh do šestih let, in 381 evrov za vse, ki so vključeni v kombinirane oddelke vrtca. Starši bodo tudi v prihodnje prispevali približno šestindvajset odstotkov stroškov na leto, razliko pa bo pokrila občina. »Podražitve so bile pričakovane, saj je z novim šolskim letom v program predšolske vzgoje vpisanih štiriinštirideset otrok več kot lani,« je povedala Mateja Hafner Malovrh z Občine Tržič. Septembra so v VVZ Tržič odprli dva nova oddelka in zaposlili štiri nove delavke. »Kljub podražitvi še vedno spadamo med najcenejše vrtce na Gorenjskem in v Sloveniji,« je povedal župan Borut Sajovic, saj so po njegovih besedah v nekaterih občinah dražji tudi do dvanajst odstotkov. »Lahko bi varčevali, vendar na račun otrok,« je dodal župan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 24. julij 2021 / 17:10

Lani višja umrljivost kot v preteklih letih

Kranj – Lani je bilo število umrlih v Sloveniji zaradi novega koronavirusa višje kot v preteklih letih. Umrlo je skoraj 3800 prebivalcev več kot povprečno v letih od 2015 do 2019.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:49

Projekti so, denarja pa ni

Na direkciji za infrastrukturo so potrdili, da v predlogu proračuna ni denarja za načrtovano nadgradnjo gorenjske železnice. Skupaj z župani si prizadevajo, da bi vlada vendarle zagotovila sredstva za...

Radovljica / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:49

Odkrili spominsko ploščo dr. Zmagu Šmitku

V sredo so na hiši, kjer je živel in ustvarjal priznani slovenski etnolog, antropolog in humanist dr. Zmago Šmitek, zaslužni profesor univerze v Ljubljani, odkrili spominsko ploščo.

Razvedrilo / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:48

Domača mis turizma se je vrnila iz Kitajske

V začetku septembra je v Kopru naziv mis turizma Slovenije 2019 osvojila 18-letna Gorenjka, Stela Fon iz Zgornjih Gorij in tako dobila vstopnico za svetovni izbor, ki ga je gostil Peking. V začetku...

Zanimivosti / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:47

Prijateljstvo še nadgradili

Na povabilo župana Ivana Megliča je bila konec minulega tedna na obisku v občini Naklo delegacija istoimenskega poljskega mesta in občine na čelu z županom Slawomirom Napieralo.

Zanimivosti / nedelja, 13. oktober 2019 / 20:47

Risanje s svetlobo

V Pirčevem domu na Taboru je bila v okviru Taborskih dnevov na ogled razstava novinarja in mojstra fotografije Mirka Kunšiča.