Nesreče

Kolesar umrl v bolnišnici

Moste - V Kliničnem centru v Ljubljani je v sredo za posledicami prometne nesreče umrl šestdesetletni moški iz okolice Žirovnice. V torek dopoldne ga je med kolesarjenjem v bližini Most na regionalni cesti Žirovnica-Jesenice, kjer je sicer kolesarjenje prepovedano, z avtomobilom zbil 64-letni voznik iz okolice Jesenic. Jeseničan se je peljal po regionalni cesti iz smeri Lesc proti Jesenicam. Za viaduktom Završnica je dohitel šestdesetletnega kolesarja. Ko je zapeljal mimo kolesarja, je vozil s premajhno razdaljo, da bi lahko promet potekal varno, zato je s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnje kolo in kolesarja zbil. Šestdesetletnika iz okolice Žirovnice so zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljali v Klinični center Ljubljana, kjer je kasneje podlegel hudim ranam.

Prehitro v ovinek

Kranjska Gora - V sredo popoldne se je 33-letni motorist, državljan Nemčije, hudo ponesrečil na cesti iz Podkorena proti Kranjski Gori. V levem nepreglednem ovinku je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad motorjem, padel in zdrsel preko nasprotnega pasu, nazadnje pa trčil v zaščitno ograjo. Zaradi hudih ran so ga reševalci s helikopterjem odpeljali v ljubljanski Klinični center, kjer se borijo za njegovo življenje.

Pristala v drevesu

Meja - Pred Mejo na glavni cesti Kranj-Medvode se je v sredo ponesrečila 48-letna voznica osebnega vozila iz Medvod. Pri vožnji proti Medvodam je v levem ovinku pred Mejo zapeljala najprej desno izven cestišča, nato pa levo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je trčila v drevo. Zaradi suma hudih ran so jo reševalci odpeljali v Klinični center v Ljubljani. 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 12. julij 2012 / 07:00

Vse več koruznega hrošča

"Poljedeljska letina na Gorenjskem zaenkrat dobro kaže," ugotavlja Marija Kalan iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, ki ob tem opozarja na vse večjo številnost koruznega hrošča.

Objavljeno na isti dan


Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Leto investicij in sanacij

V proračunu občine Železniki za leto 2009 bo šlo kar 81 odstotkov denarja za investicije, znaten delež na račun popoplavne sanacije.

Železniki / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Brez ukrepov zoper župana Prevca

Železniki - Tudi občinski svetniki v Železnikih so se na zadnji seji seznanili z dopisom komisije za preprečevanje korupcije, v katerem jih predsednik komisije Drago Kos s...

Zanimivosti / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Srečanje starejših krajanov

Med več kot petsto prebivalci Loma pod Storžičem jih je šestdeset starejših od sedemdeset let. Zanje so pripravili že sedmo srečanje.

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Družinsko nasilje je resen problem

Ljubljana - Nasilje v družini je v Sloveniji resen problem, je v sredo dejal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič. Čeprav ima po njegovem na tem pod...

Kronika / ponedeljek, 12. januar 2009 / 07:00

Kriminal

Zidali bodo Vir pri Domžalah - Neznanci storilci so v prazničnih dneh vlomili v priročno skladišče na Viru pri Domžalah, iz katerega so odnesli več gr...