Pred kratkim so na tiskovni konferenci organizatorji predstavili dogodek Dan 202, Dan D pa so nastopili tudi v živo. (Foto: Zaklop)

Bliža se Dan D

V začetku junija so na Hipodromu Stožice nastopili The Killers, več desettisočglavo množico pa so ogrevali tudi vse bolj odmevni slovenski rokerji Dan D. To je bil veličasten uvod v razgibano festivalsko poletje skupine Dan D, težko pričakovani letošnji vrhunec pa se bo zgodil čez dober teden. In to kar dvakrat.

Tradicionalno sodelovanje Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Vala 202 dobiva obliko in predvsem imena. 13. septembra ob 20.30 bo Val 202 organiziral koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in skupine Dan D. Koncert bo v ljubljanskih Križankah, tovrstno - 'crossover' - prepletanje klasične glasbe in drugih popularnih glasbenih zvrsti pa naj bi ne bilo po mnenju organizatorjev koncerta le kakovostno, pač pa tudi izjemno poslušljivo. A se je zgodilo tisto, kar se zadnje časa dogaja slovenski koncertni publiki: ali koncert odpade ali je takoj razprodan. In to se je zgodilo 13. septembru. Zato so se organizatorji koncerta odločili še za en datum: 14. september - na istem prizorišču.

Oba večera bodo Dan D in Simfonični orkester RTV Slovenija nastopili s posebnimi gosti, ki jih oboževalci popularne skupine poznajo tudi iz njihovih dosedanjih sodelovanj. Slišali bomo Polono Kasal, Tomija Megliča, Gala in Severo Gjurin ter Grant Austin. Iz rokerskih so simfonične aranžmaje pripravili odlični slovenski skladatelji – Neisha, Rok Golob, Primož Grašič, Milko Lazar in Aleš Avbelj. Simfonike bo v kombinaciji skupino s Dan D in gosti koncertov vodil maestro David de Villiers.

Val 202 želi z Dan 202 (kakor so poimenovali dogodek) širši javnosti ponuditi enega glasbenih presežkov letošnjega leta. Nadaljuje in nadgrajuje tradicijo, ki so jo začeli leta 2002 z združitvijo skupine Siddharta in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, tudi takrat z dirigentom de Villiersom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / sreda, 29. maj 2013 / 13:00

V Lešah kot doma

Z obiskom Leš pri Tržiču je ameriška astronavtka slovensko-indijskega rodu Sunita Williams v soboto sklenila svoj tretji obisk v Sloveniji.

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 3. marec 2008 / 07:00

Skrbijo jih odpadki, hrup in še kaj

Zveza ekoloških gibanj Slovenije je pripravila posvet o problemih v okolju. Naravovarstvene organizacije na Gorenjskem skrbi slab odnos stroke in politike do težav.

Medvode / ponedeljek, 3. marec 2008 / 07:00

Neurejeni medvoški vrtički

V Krajevni skupnosti Preska so se odločili, da vrtičke ob železniški progi z aprilom vrnejo v upravljanje občini Medvode, saj vrtičkarjev ne morejo več obvladovati, občinskega odloka, ki bi urejal to...

Radovljica / ponedeljek, 3. marec 2008 / 07:00

Sklad ne zamenja zemljišča na letališču

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov ne zamenja z občino zemljišča na letališču Lesce, po spremembi namembnosti zemljišča pa ji je pripravljen podeliti stavbno pravico.

Radovljica / ponedeljek, 3. marec 2008 / 07:00

Največ zanimanja za gimnazijske programe

Na informativnih dnevih se šole rade pohvalijo s svojimi nekdanjimi učenci, ki so še posebej uspešni v svojih poklicih.

Radovljica / ponedeljek, 3. marec 2008 / 07:00

Kropo obiskal minister Žerjav

Kropa - Minister za promet Radovan Žerjav se je med obiskom gorenjskih krajev, ki jih je lani septembra prizadela vodna ujma, 14. februarja ustavil tudi v Kropi....