Živahno dogajanje v čisto pravi hotelski kuhinji je bilo podobno napetemu filmu, rezultat pa: slasten.

Slastne dobrote malih kuharskih mojstrov

Pravi predpasniki, kuhalnice in kuharske kape v čisto pravi hotelski kuhinji - le kuharji so manjši kot običajno ...

Ob počitniških sobotah je v kuhinji hotela Triglav na Bledu še posebej živahno. Pa ne le zato, ker je potrebno poskrbeti za zadovoljne želodčke številnih gostov, ki v teh dneh prihajajo na Bled; kuharskim mojstrom se namreč v kuhinji vsako počitniško sobotno jutro pridruži še kakih dvanajst parov pridnih otroških rok. Na brezplačnih kulinaričnih delavnicah ustvarjajo prave kuharske dobrote. Tokrat so se pod budnim očesom kuharskega mojstra Jožeta Godca ter ob pomoči kuharice Ane in kuharja Jona lotili sladic. Tehtali so, mešali, vreli in hladili, stepali sneg pa umešali rumenjake in polnili modelčke. Vmes je kakšen prstek ušel na dno posode in poskrbel za ostanke čokoladnega preliva, pokusil vanilijevo maso in potipal, ali je stepena smetana dovolj sladka …

Dogajanje v hotelski kuhinji je bilo podobno napetemu filmu, rezultat pa: slasten. Čokoladni narastek, vanilijeva krema, jogurtova strnjenka s sadjem in karamelna omaka so navdušili tako čakajoče starše kot tiste čisto zaresne goste hotela, pa kuharje tudi. Direktorica hotela Marcela Tulipan pravi, da so se za kulinarične delavnice odločili, da v na novo odprti hotel privabijo tudi domače goste, da kaj naredijo za okolje, v katerem so, pa tudi da predstavijo kuharski poklic. Tako otroci kot njihovi starši so navdušeni, pravi, čisto nič nejevoljni pa niso niti mojstri v kuhinji, ki jim deset in več malih kuharskih rok popestri, kdaj pa kdaj pa seveda tudi zaplete sobotni kuharski vsakdan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / sreda, 22. maj 2024 / 18:15

Potovanje s kolesi in barko, 1. del

Tokratno traso kolesarskega potovanja z barko smo zaradi slabe vremenske napovedi morali spremeniti. Prvotni načrt je bil, da se iz Zadra odpeljemo proti Šibeniku, si ogledamo slapove Krke in se po...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 15. oktober 2021 / 20:23

Nagrajene tudi gorenjske inovacije

Gospodarska zbornica Slovenije je v torek podelila nagrade za najboljše inovacije. Med nagrajenci so tudi ekipe gorenjskih podjetij.

Preddvor / petek, 15. oktober 2021 / 16:50

Z oktobrom novi koncesionar

Preddvor – Upravljanje daljinskega sistema v Preddvoru je z oktobrom prevzela družba Ekoenergo iz Ljubljane, ki je hčerinska družba mednarodnega energetskega podjetja Interenergo z dolgoletnimi izk...

Kronika / petek, 15. oktober 2021 / 16:49

Nasilen do partnerke

Škofja Loka – Škofjeloški policisti so ta teden obravnavali prijavo nasilja moškega nad žensko. Ugotovili so, da jo je v vinjenem stanju udaril. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek zaradi n...

Slovenija / petek, 15. oktober 2021 / 16:48

Opozicija napoveduje interpelacijo zoper Hojsa

Stranke koalicije KUL LMŠ, SD, Levica in SAB so v torek napovedale vložitev vnovične interpelacije zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, ki mu med drugim očitajo odgovornost za ustvarjanje izredni...

GG Plus / petek, 15. oktober 2021 / 16:45

Iz lonca največkrat dišala juha

Na dvorcu Visoko se v zadnjem obdobju trudijo z oživljanjem tradicionalne lokalne kulinarike. O tem, kaj se je v preteklosti kuhalo na Visokem, pa zagotovo največ ve Pavle Hafner, saj je že njegov oče...