Slastne dobrote malih kuharskih mojstrov
Pravi predpasniki, kuhalnice in kuharske kape v čisto pravi hotelski kuhinji - le kuharji so manjši kot običajno ...
Ob počitniških sobotah je v kuhinji hotela Triglav na Bledu še posebej živahno. Pa ne le zato, ker je potrebno poskrbeti za zadovoljne želodčke številnih gostov, ki v teh dneh prihajajo na Bled; kuharskim mojstrom se namreč v kuhinji vsako počitniško sobotno jutro pridruži še kakih dvanajst parov pridnih otroških rok. Na brezplačnih kulinaričnih delavnicah ustvarjajo prave kuharske dobrote. Tokrat so se pod budnim očesom kuharskega mojstra Jožeta Godca ter ob pomoči kuharice Ane in kuharja Jona lotili sladic. Tehtali so, mešali, vreli in hladili, stepali sneg pa umešali rumenjake in polnili modelčke. Vmes je kakšen prstek ušel na dno posode in poskrbel za ostanke čokoladnega preliva, pokusil vanilijevo maso in potipal, ali je stepena smetana dovolj sladka …
Dogajanje v hotelski kuhinji je bilo podobno napetemu filmu, rezultat pa: slasten. Čokoladni narastek, vanilijeva krema, jogurtova strnjenka s sadjem in karamelna omaka so navdušili tako čakajoče starše kot tiste čisto zaresne goste hotela, pa kuharje tudi. Direktorica hotela Marcela Tulipan pravi, da so se za kulinarične delavnice odločili, da v na novo odprti hotel privabijo tudi domače goste, da kaj naredijo za okolje, v katerem so, pa tudi da predstavijo kuharski poklic. Tako otroci kot njihovi starši so navdušeni, pravi, čisto nič nejevoljni pa niso niti mojstri v kuhinji, ki jim deset in več malih kuharskih rok popestri, kdaj pa kdaj pa seveda tudi zaplete sobotni kuharski vsakdan.