Aleš Aberešek s klubskim kolegom Markom Milenkovičem (Foto: Gorazd Kavčič)

Aleš Aberšek na svoji zadnji tekmi

Kranj - Če se ne bo kdaj odločil in nastopil na katerem od veteranskih tekmovanj ali morda na kakšni od ekshibicijskih tekem, potem je minulo soboto Kranjčan Aleš Aberšek, slovenski rekorder na 200 metrov delfin, odplaval zadnjih petdeset metrov tekmovalne poti. Od aktivne kariere plavalca se je namreč poslovil na najlepši način, na domačem tekmovanju. »Kar 23 let sem posvetil plavanju in vesel sem, da sem ob slovesu v bazen znova zvabil nekatere bivše plavalce,« je povedal 31-Kranjčan Aleš Aberšek, ki se je za konec pomeril z Igorjem Majcnom, Juretom Bučarjem, Maticem Lipovžem, Juretom Melonom, Matjažem Pernatom, Blažem Medveščkom in klubskim tovarišem Markom Milenkovičem, ki je med njimi edini še aktiven tekmovalec. Bolj kot zadnja Aleševa zmaga pa je bilo tekmovanje rezultatsko pomembno za druge naše plavalce in plavalke, ki jih letos čaka kopica pomembnih tekmovanj, med njimi svetovno prvenstvo v Rimu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 12. julij 2018 / 10:01

»Izlet«, ki je trajal skoraj trideset ur

Klemen Udovič in Tomaž Cankar sta se v enem kosu podala s Prebačevega na Triglav, na morje in nazaj na Prebačevo: peš, s kolesom in čolnom.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 21. november 2014 / 13:28

Četrt stoletja?

Je res že četrt stoletja od padca Berlinskega zidu in od ustanovitve Demosa? Res: 9. novembra 1989 je začel padati zid, ki je bil najvidnejši simbol razdelitve sveta na dva bloka; 4. decembra isteg...

Zanimivosti / petek, 21. november 2014 / 13:27

Potrebujejo nove prostore

Po vrnitvi s 23. svetovnega prvenstva Firefighter Combat Challenge v Phoenixu v Arizoni, kjer so slovenski gasilci znova dosegli izjemne rezultate, so gasilski kolegi iz PGD Gorenja vas svojega pre...

Medvode / petek, 21. november 2014 / 13:21

Začasno po obvozu

Na Zbiljski cesti so začeli graditi vodovod, kanalizacijo in plinovod, zaradi česar so uvedli začasno prepoved prometa s popolno zaporo.

Naklo / petek, 21. november 2014 / 13:19

Priložnosti mladih na podeželju

Predsednik Borut Pahor je na obisku v Biotehniškem centru Naklo dejal, da ta šola mladim ljudem nudi znanje in priložnost, da svojo prihodnost vidijo na podeželju.

Kultura / petek, 21. november 2014 / 13:08

Blagor mu, ki se spočije

Ob 100. obletnici smrti Davorina Jenka bo v nedeljo, 23. novembra, ob 17. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika spominski koncert.