Spomini za prihodnost

Seatova paleta je bogatejša za novo športno limuzino Exeo.

Preobrazba, kakršno je uprizoril španski Seat z novo limuzino, imenovano Exeo, ni prvi primer predstavitve znanega modela z novim imenom, res pa je, da so bile doslej tovrstne reinkarnacije bolj pogoste v neevropskih delih sveta. Exeo, limuzina s 4,60 metra dolžine in dinamično zunanjostjo, namreč ni nič drugega kot zvita predelava prejšnje generacije Audija A4. Seveda so Španci dodali svoj pečat v obliki hišno značilnega sprednjega in zadnjega dela. Ob začetku prodaje so za novi Exeo na voljo trije bencinski motorji (z razponom moči od 75 kW/102 KM do 147 kW/200 KM) in trije dizelski motorji nove generacije z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda (razpon moči od 88 kW/120 KM do 125 kW/170 KM). Vsi motorji seveda pripadajo matičnemu koncernu Volkswagen, šest med njimi jih že ustreza ekološkim normativom Euro 5. Vsi motorji so opremljeni s šeststopenjskimi ročnimi menjalniki, tovarna obeta tudi samodejni Multitronic, morda prihodnje leto tudi štirikolesni pogon.

Med opremo, ki je sicer razdeljena v tri nivoje in že v osnovi vsebuje elektronski stabilizacijski sistem, šest varnostnih vreč in klimatsko napravo, je med drugim za doplačilo mogoče izbrati navigacijski sistem najnovejše generacije, nov komunikacijski sistem s številnimi funkcijami in priključki ter prvič tudi strešno okno s sončnimi celicami za pogon ventilatorja med časom, ko je vozilo parkirano na soncu.

Limuzinskemu Exeu se bo jeseni pridružila tudi kombijevska različica z oznako Exeo ST. Nova Seatova limuzina je z najšibkejšim motorjem in z osnovno opremo naprodaj za 19.878 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 23. julij 2022 / 13:10

Predsednika bomo volili oktobra, župane novembra

Do konca leta bomo izvolili novega predsednika republike, župane in občinske svetnike, ponekod pa tudi vaške in krajevne svetnike. Na posrednih volitvah bodo izvoljeni še novi državni svetniki.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / petek, 3. oktober 2014 / 12:52

Napovedujemo županske zmagovalce

Rezultati naše volilne ankete kažejo, da se kar 22 kandidatom za župane na širšem gorenjskem območju obeta zmaga že v prvem krogu nedeljskih volitev.

Gorenjska / petek, 3. oktober 2014 / 12:41

Večini se obeta zmaga že v prvem krogu

Po napovedih raziskave javnega mnenja pred nedeljskimi lokalnimi volitvami se 22 kandidatom za župane na širšem gorenjskem območju obeta zmaga že v prvem krogu, v petih občinah naj bi šli pari z najve...

Šport / petek, 3. oktober 2014 / 12:11

Triglav doma z Aluminijem

Živahna nogometna jesen se je nadaljevala tudi med tednom, ko je v ligi prvakov Maribor iztržil točko proti s Schalkeju, tudi gorenjske zelenice pa niso samevale.

Razvedrilo / petek, 3. oktober 2014 / 12:11

Matjaž Jelen v KluBaru

V soboto, 4. oktobra, ob 21. uri bo v kranjskem KluBaru koncert Matjaža Jelena (Šank Rock) s skupino.

Šenčur / petek, 3. oktober 2014 / 12:08

Jutri srečanje turističnih delavcev

Šenčur – Letošnje, že 44. srečanje gorenjskih turističnih delavcev bo jutri popoldne potekalo v Šenčurju. Tudi letos bodo podelili priznanja v akcijah Moja dežela lepa in gostoljubna ter Vrnimo gor...