Del zasežene droge in drugih predmetov (Foto: PU Ljubljana)

Odvisnike zalagal z drogo

Domžalski policisti so razkrinkali 33-letnega preprodajalca iz Domžal. Na njegovem domu so našli skoraj devet kilogramov prepovedane droge.

Domžale – V začetku leta so policisti začeli ugotavljati, da na območju Domžal deluje zelo aktiven preprodajalec različnih vrst mamil. Nadaljnja preiskava jih je pripeljala do osumljenega 33-letnega Domžalčana, ki je na domu hranil kar devet kilogramov različnih vrst droge.

Policisti so v hišni preiskavi zasegli okoli 4,5 kilograma heroina (za vsaj 23 tisoč odmerkov), kilogram kokaina, štiristo gramov hašiša in tri kilograme konoplje. Policisti so na njegovem domu našli tudi pripomočke za preprodajo droge (več preciznih tehtnic in folij) in približno petdeset tisoč evrov, ki naj bi jih zaslužil s preprodajo. Našli so tudi tri pištole kalibra devet milimetrov, približno 1500 nabojev in dušilec zvoka. Dve pištoli in dušilec zvoka je posedoval brez ustreznih dovoljenj, dodajajo policisti.

Domžalčana, ki bi z zaseženo drogo lahko zaslužil okoli 130 tisoč evrov, so kazensko ovadili neupravičene proizvodnje drog in prometa s prepovedanimi drogami ter nedovoljene proizvodnje orožja ali eksploziva in prometa z obojim. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 26. maj 2015 / 12:26

Šola vedeževanja iz ciganskih kart

Danes vam predstavljam nov sistem polaganja ciganskih kart, lahko mu rečemo »postavitev 9 x 4«. Karte vedno mešamo toliko časa, kot se nam zdi potrebno. Ko jih premešamo, od leve proti desni naredi...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Ko gre za zlorabo, nikoli ne potrpimo!

"Na primer moški pije in ženske kar trpijo. To ne gre," pravi terapevt Drago Jerebic iz Zakonskega in družinskega inštituta Krog.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Pogumni Jezerjan spet doma

Alpinistični smučar Davo Karničar je ob vrnitvi z Antarktike doživel veličasten sprejem na letališču Brnik. Ob ženi Petri in sinu Izidorju so ga tam pričakali drugi svojci in znanci.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Jezerska zastava na afriškem vrhu

Že dolgo je v nas tiho tlela ideja, da bi se odpravili na skupno potovanje, kjer bi združili vse naše hobije; plezanje, hribolazenje in deskanje na snegu. Po tehtnem premisleku smo se odločili za dalj...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Naj bo tudi drugo leto požarno varno

Prostovoljno gasilsko društvo Jezersko je vse leto pripravljeno na morebitne intervencije. Prav tako se aktivno vključujemo na vseh področjih dela v občini. Sodelujemo skoraj na vseh prireditvah...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Planinci pred pomembnimi jubileji

Vse Jezerjane lepo vabim na občni zbor, ki bo konec februarja 2007.