Krvavec med najboljšimi evropskimi smučišči

Krvavec - Smučišči Krvavec in Golte sta prejšnji teden prejeli mednarodno priznanje skiarea test, ki ga podeljuje mednarodna komisija, sestavljena iz 220 anonimnih strokovnih ocenjevalcev z različnim predznanjem. Komisija ocenjuje urejenost, prijaznost, dodatno ponudbo smučišč, pa tudi inovacije in izboljšave na področju tehnične opremljenosti. Omenjena priznanja so že 15. leto zapored podelili najboljšim evropskim smučiščem iz Švice, Italije, Avstrije in Slovenije. Smučišče Krvavec je prejelo priznanje kot zmagovalec testa 08/09 v kategoriji urejenosti smučarskih prog, posebno priznanje skiarea test za tehniko umetnega zasneževanja in priznanje za kakovost umetnega zasneževanja. Na Krvavcu bo smuka možna še od 30. aprila do 3. maja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 17. april 2007 / 07:00

Največ bo prišlo Rusov

Prve tuje udeležence svetovnega prvenstva v tekvandoju na Bledu pričakujejo že ta četrtek, Slovenijo pa bo na tekmovanju, ki se začne 24. aprila, zastopalo 14 športnikov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 29. december 2009 / 07:00

Petrove jaslice tokrat drugačne

Na Povljah nad Trstenikom Romjev Peter že devet let postavlja jaslice na prostem.

Slovenija / torek, 29. december 2009 / 07:00

Počastili dan samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti je eden najpomembnejših praznikov naše države. Na osrednji državni proslavi slavnostni govornik predsednik vlade Borut Pahor.

Kranj / torek, 29. december 2009 / 07:00

Kje parkirati in za kakšno ceno?

To se v zadnjih mesecih sprašujejo prebivalci Župančičeve ulice v Kranju, ki so zaradi uvedbe plačljivih parkirišč ostali brez možnosti brezplačnega parkiranja.

Šport / torek, 29. december 2009 / 07:00

Hitri Jerman razveselil z zmago

Tržičan Andrej Jerman je na zadnji tekmi svetovnega pokala alpskih smučarjev v tem koledarskem letu sebe in številne navijače razveselil z zmago na smuku v Bormiu.

Gospodarstvo / torek, 29. december 2009 / 07:00

Sv. Štefan požegnal živino

Tradicijo blagoslova živine na štefanovo oživljajo v številnih gorenjskih krajih. Na Križu pri Komendi hranijo votivne figurice konj, stare tristo let.