Kriminal

Ropar s sekiro zamahnil proti prodajalcu

Radovljica - Radovljiški policisti so v sredo prijeli 23-letnega Radovljičana, ki ga sumijo, da je tega dne poskušal oropati bencinski servis na magistralni cesti pri Radovljici. Četrt do 18. ure je namreč neznani storilec s sekiro v roki vstopil v bencinski servis in od prodajalca zahteval denar. Ker se je prodajalec zahtevi uprl, je ropar proti njemu zamahnil s sekiro, vendar ga ni zadel, nato pa stekel proti Radovljici. Nazadnje se je usedel v osebni avtomobil in se odpeljal. Policisti so kmalu zatem avtomobil izsledili v Radovljici in pri tem prijeli več oseb. Po zbranih obvestilih so enemu od njih, 23-letnemu domačinu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa odvzeli prostost in ga pridržali.

V lokal po cigarete

Bohinjska Bistrica - V noči na torek je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Bohinjski Bistrici. Izza točilnega pulta je vzel 88 škatlic različnih cigaret in CD predvajalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

Kradli pri kmetih

Naklo - V noči na torek je nekdo v Naklem na neugotovljen način odpeljal rdeči kmetijski traktor Massey Ferguson s črno streho (tip MF4270), izdelan leta 2000, na njem pa sta bili nameščeni registrski tablici z oznako KR K6-07. V Škofji Loki pa je nekdo iz priročne barake ukradel traktorski vitel in s tem lastnika oškodoval za okoli tisoč evrov.

Izpraznil poslovne prostore

Jesenice - Prejšnji konec tedna so neznani storilci iz poslovnih prostorov na Jesenicah odnesli manjšo vsoto denarja, dva računalnika, štiri LCD monitorje Samsung in glasbeni stolp Sony z daljinskim upravljavcem. Lastnika je oškodoval za okoli štiri tisoč evrov.

Zalivali bodo

Trzin - V okolici Trzina so neznani tatovi vlomili v prostore podjetja, iz katerega so odtujili armaturno ploščo viličarja in cevi za zalivanje. Podjetje so oškodovali za okoli tisoč evrov.

Denar in tobak

Medno - V noči na torek je nekdo vlomil v priročni prodajni prostor v Mednem. Vlomilec je s seboj odnesel gotovino in cigarete, lastniku pa povzročil za okoli štiristo evrov škode.

Ponarejena bankovca

Kranj - V trgovini z rezervnimi avtomobilskimi deli je nekdo unovčil ponarejen bankovec za sto evrov s serijsko številko S00522145133. Ponarejen bankovec je pri prevzemanju denarja odkrila uslužbenka pošte v Kranju. S ponarejenim bankovcem (serijska številka S00522145126) je nekdo plačal svoj račun tudi v enem od trgovskih centrov v Kranju. Oba bankovca so policisti zasegli in ju posredovali Banki Slovenije v ekspertizo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / sobota, 26. maj 2018 / 15:08

Kazni za oživljanje nacifašizma

Odgovor na pismo Boža Jožefa Janeža Kazni za oživljanje totalitarizmov, ki je bilo v Gorenjskem glasu objavljeno 15. maja 2018.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 18. oktober 2013 / 00:42

Še zadnji izgovori za domačo nalogo

Polona je bila brez, ker ji je nekdo vzel zvezek in ga potem dal v Janezovo torbo. Marjana je prejšnji dan med dajanjem navodil Breda ščipala in sploh ni slišal, kaj je za nalogo. Anči pa jo je imela...

Razvedrilo / petek, 18. oktober 2013 / 00:42

Veseli oktober v Komendi

Začelo se je letos spomladi, ko je Kranjčan Aljaž Miklavčič – Oberkrainer združil moči s Srečom Korbarjem, Zdravkom Šinkom in Martinom Vodlanom in pripravil Glasbeni praznik v Komendi ter...

GG Plus / petek, 18. oktober 2013 / 00:41

Slabo spim, boli me v križu ...

»V Sloveniji kot kiropraktik delam zadnjih petnajst let in lahko povem, da ste Slovenci vse bolj izobraženi, komu zaupati. Veliko veste tudi o zdravem življenjskem slogu,« je prepričan kiropraktik dr....

GG Plus / petek, 18. oktober 2013 / 00:39

Preiskava prijaznejša otrokom

Pediatrična klinika je bogatejša za aparat za magnetno resonanco, največjo donacijo v zdravstvu.

Cerklje na Gorenjskem / petek, 18. oktober 2013 / 00:36

Najlepša vas je Zgornji Brnik

V Cerkljah so podelili letošnja občinska priznanja najlepše urejenim vasem, ulicam in objektom.