Tržičana odnesel plaz

V petek popoldne so pod Storžičem našli truplo 58-letnega Tržičana, ki ga je odnesel snežni plaz, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Storžič – Tržičan se je na Storžič odpravil sam okoli 8. ure. Vozilo je parkiral ob gozdni poti štiristo metrov pod planinskim domom pod Storžičem. Ustrezno opremljen za zimske razmere je odšel po plezalni Kramarjevi smeri v severni steni Storžiča. Na poti ga je presenetil snežni plaz širine 100 metrov in dolžine 300 metrov, ki ga je pokopal in odnesel po skalnem žlebu. Med kotaljenjem se je tako hudo ranil, da je umrl na kraju nesreče.

Čeprav je bil pokojni planinec poznan kot oseba, ki je sama hodila v hribe, so gorski reševalci iz Tržiča in policisti vse plazišče pregledali s sondiranjem, pri iskanju morebitnih drugih ponesrečencev pa jim je pomagal tudi lavinski pes. Odkrili niso nobenih posebnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 19. april 2020 / 11:40

Večja povezanost šolskih zbornic

V navodilih šolam za izobraževanje na daljavo je bilo posebej poudarjeno, naj se učiteljski zbori po šolah več dogovarjajo, usklajujejo in skupaj načrtujejo, da ne bodo učenci z domačim delom preve...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Martin Krpan brez soli

Dva stara znanca sta spet pripravila zabavo bolj zaprtega tipa, missica Marika je kuhala marmelado, v ljubljanskem največjem mestnem parku pa so delili sladoled.

Prosti čas / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Pavletova žurka

Na četrtkov večer je Slovenija proslavljala dan državnosti. Slovesno in uradno. Za sproščeno, glasno, divjo in prekratko noč pa je bilo treba prestopiti v 'drugo republiko'. Za to so poskrbeli 's...

Kamnik / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Dela na povezovalki se počasi zaključujejo

Kamnik - Povezovalna cesta B31 oz. povezovalka, kakor se je ime za novo cesto med obvoznico in Ljubljansko cesto prijelo med Kamničani, že dobiva svojo končno podobo. Gradbeni de...

Škofja Loka / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Vrhunec praznovanja in slovo

Slovesna akademija v čast občinskemu prazniku s podelitvijo občinskih priznanj v sredo na Loškem gradu je bila vrhunec in hkrati slovo od niza junijskih prazničnih dogodkov.

Železniki / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Roman Kejžar postal častni občan

Ob občinskem prazniku so v Železnikih naziv častni občan podelili najuspešnejšemu slovenskemu maratoncu Romanu Kejžarju.