Svetovni rock´n´roll ekspert Balazs Füzessy (Foto: arhiv organizatorja)

Prijetno s koristnim

Že trinajsti dan aerobike, Škoti so pustili vtis, na Starem vrhu je že petič potekal veleslalom Dobro jutro, Slovenija, minuli konec tedna pa Zimojada. Sejem Gast Celovec je zaprl svoja vrata, Gornja Radgona pa se pripravlja na 6. mednarodni sejem lovstva, ribištva, turizma in aktivnosti v naravi.

V športnem centru Konex v Ljubljani je bil v začetku marca 13. dan aerobike ali Nike Aerobica Convention, v klubu InBox pa smo se potopili v opojen svet škotske tradicije, glasbe in kraljevske pijače.

Trinajstega dne se je udeležilo okoli sedemsto prijavljenih navdušencev, vadbe pa so vodili priznani svetovni in slovenski plesalci ter učitelji aerobike. Zaključek dne je okronala plesno-modna revija v ljubljanskem Sputniku, ki jo je energično pospremila pevka Alya, za dobro počutje in žur pa je skrbela skupina Xequtifz z Jadranko Juras. Nekaj dni pred konvencijo pa je ljubljanski InBox gostil zabavo Pusti vtis s škotskim pridihom. Na zabavi je poleg skupine The Red Hot Chilli Pipers, ki je z igranjem na škotske dude igrala rock'n'roll priredbe, pustil svoj komični vtis tudi igralec Miha Brajnik. Gostom je predstavil največje škotske znamenitosti in med drugim podal tudi 'trden dokaz', da je bil Bog v resnici Škot. Brez škotskega kralja Ballantinsa tudi tokrat ni šlo.

Na smučišču Stari vrh pa se je nedavno odvijal že 5. veleslalom Dobro jutro, Slovenija (DJS). Tako se je zaključilo zbiranje glasov za akcijo Naj smučišče, uradna razglasitev najboljših pa bo v začetku aprila. Stari vrh pa je pretekli vikend gostil tudi družabno smučarski dogodek, Zimojado, kjer so se prisotni poleg svežega zraka in dobre smuke med drugim naužili tudi glasbenih tonov, za najmlajše pa je bil organiziran bogat animacijski program. Tudi starejši so prišli na svoj račun.

Od 15. do 18. marca je potekal 41. sejem Gast Celovec 2009 in s številnimi novostmi privabil precej obiskovalcev. Razstavljalo je 450 razstavljavcev iz Avstrije, Italije in Slovenije, med katerimi je bilo štirinajst vinarjev. Nekatera vina so bila tudi zelo dobro ocenjena. Imeli so tudi bogat obsejemski program, višek pa je predstavljalo odprto prvenstvo v točenju piva, prvi naziv prvaka pa je dobil Andreas Schmid iz graške pivovarne Glöckl Bräu.

Gornja Radgona pa med 17. in 19. aprilom pripravlja 6. mednarodni sejem lovstva, ribištva, turizma in aktivnosti v naravi. Sejem bo ponujal opremo, pripomočke, oblačila in obutev za lov, ribolov in aktivnosti v naravi, ribiški in lovni turizem, darilni program, orožje, strelivo, optiko, opremo za kinologijo, strokovno literaturo, kot novost pa tudi opremo za rejo konj in konjeništvo.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / sreda, 30. maj 2018 / 15:42

Jezersko prva gorniška vas

Jezersko je prvi slovenski kraj, ki je postal član mednarodne mreže Gorniških vasi, v katero je bilo doslej vključenih 25 krajev v Avstriji, Bavarski, Italiji in južni Tirolski. Minuli konec tedna je...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / sobota, 28. marec 2009 / 07:00

V nedeljo bomo prešli na poletni čas

V nedeljo ob dveh ponoči se bo začelo obdobje poletnega časa. Ure bomo takrat pomaknili za eno uro naprej, čas ob drugi uri pa se bo štel kot tretja ura. Noč bo torej eno uro krajša.

Kronika / sobota, 28. marec 2009 / 07:00

Gaber Hartman spet na sodišču

Na kranjskem okrožnem sodišču je v torek steklo vnovično sojenje zoper 38-letnega Gabra Hartmana, sedaj živečega v Kranju, ki ga obtožnica bremeni sodelovanja v združbi, ki je trgovala z drogo.

Prosti čas / sobota, 28. marec 2009 / 07:00

Prijetno s koristnim

Že trinajsti dan aerobike, Škoti so pustili vtis, na Starem vrhu je že petič potekal veleslalom Dobro jutro, Slovenija, minuli konec tedna pa Zimojada. Sejem Gast Celovec je zaprl svoja vrata, Gornja...

Zanimivosti / sobota, 28. marec 2009 / 07:00

Gasilci so se zbrali na Pokljuki

Pokljuka - Predstavniki 23 prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo v okviru gasilske zveze Bled-Bohinj, so se minuli teden zbrali na rednem občnem zboru na Pokljuki. »V prij...

Kranjska Gora / sobota, 28. marec 2009 / 07:00

Dolina rešuje težave z vodo

Študije kažejo, da je količina zajete vode v občini Kranjska Gora dovolj velika, problematične so povezave med vodovodi.