Kakšen punk?

Je rekel Vili. "Glasbe nisem nikoli delil na hardcore ali pa rock´n´roll." S člani skupine TriFor60 sem se pred kratkim dobila na njihovi vaji. Manjkal je le Bonko, ki je bil službeno odsoten.

Jani (vokal), Vili (kitara), Jaka (bobni) in Bonko (bas) so po nekajletnem premoru konec leta 2006 znova zagrabili svoje inštrumente in mikrofone ter začeli igrati rock'n'roll. Zasedba, ki prihaja iz Železnikov, se je nabrala z vseh vetrov, saj fantje prihajajo iz skupin Adin Finitum, Sodn' Dan, Trije pjančki, Küppersbusch in drugih. Jani in Vili sta se odločila, da bi bilo zanimivo, če bi spet začela z igranjem, Jani dodaja, da »za 'gušt' in ne iz kakršnih političnih prepričanj«.

Pred dvema mesecema so TriFor60 v Kulturnem centru Bajta posneli svojo zgoščenko - tisto, kar so igrali na vajah, na kateri so štirje avtorski komadi, deset je priredb. Tako lahko slišimo njihovo verzijo pesmi skupin Narsaak, Metallica, Butthole Surfers. Avtorske pesmi so nastale pod peresom Janija in govorijo o življenju, o vsem, kar ga 'znervira'.

Društvo kulturni center Bajta je sicer trenutno edini prostor v Železnikih, ki podpirajo alternativno glasbo. Jaka pravi, da si želijo prostor, kjer bi tako glasbo lahko igrali. »Lahko bi iztržili Kulturni dom, vendar da le ne bi delali take razlike med komercialno in alternativno glasbo.« Člani so tudi, skupaj s pomočjo Kulturnega društva Rov, organizatorji festivala Zebe fest, ki se sedaj že tradicionalno odvija tik pred novim letom. Nastopali pa so predvsem po festivalih in klubih; v Cerknem na festivalu Rad bi bil normalen, v Ilirski Bistrici, Kranju in Ljubljani. Za v naprej še nimajo koncertov, kmalu pa jih boste lahko spremljali s pomočjo spletne strani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sreda, 22. april 2009 / 07:00

Usodna izdaja

Skrivne spletke agenta CIE poskrbijo, da kmalu ni več jasno, kdo je izdajalec in kdo dvojni agent.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 8. avgust 2014 / 19:26

Matej Nastran nazaj v Romunijo

Matej Nastran je vaterpolo spoznaval v domačem bazenu v Kranju, tudi v novi sezoni pa bo igral za romunsko ekipo Steaue.

Šport / petek, 8. avgust 2014 / 18:12

Gorenjski derbi v Šenčurju

Medtem ko v uvodnem krogu 2. slovenske nogometne lige ekipa nogometašev Triglava jutri odhaja na gostovanje v Krško, bo Šenčur v nedeljo na prvi tekmi sezone gostil moštvo Rolteka Doba.

Šport / petek, 8. avgust 2014 / 17:32

Zadnji test pred svetovnim prvenstvom

Lesce – Četrto tekmo letošnjega svetovnega pokala v skokih na cilj bo ta konec tedna gosti italijanski Belluno. V Dolomitih se bo zbralo kar 48 ekip s skoraj 250 padalci in padalkami iz 19 držav, k...

Šport / petek, 8. avgust 2014 / 17:40

Tekmovali so v kvadratlonu

Kamnik – V organizaciji Športne zveze Kamnik in VD Kamnik je bil v Kamniku konec preteklega tedna izpeljan že 7. kamniški kvadraton. Na njem se je 9 ekip pomerilo v igranju nogometa na mivki, igran...

Kultura / petek, 8. avgust 2014 / 16:59

Likovni bienale Velika planina

Kamnik – Pri Domžalskem domu na Mali planini ta konec tedna poteka že 8. mednarodni Likovni bienale Velika planina. Umetniki so se v Kamniku zbrali že včeraj dopoldne, na planini pa bodo ustvarjali...