Odgovorni so poskrbeli za fizično zaporo pločnikov in mostu čez Savo. (Foto: Anka Bulovec)

Podmežakla nič več zaparkirana

Ob vsaki hokejski tekmi bodo poskrbeli za fizično zaporo pločnikov s stožci in trakovi ob Verdnikovi ulici do podhoda. Na teh mestih bo prisotnih tudi več redarjev ter dva policista.

Ob tem velja tudi poziv obiskovalcem hokejskih tekem, naj parkirajo na bližnjih urejenih parkiriščih, denimo ob trgovskih centrih.

Jesenice – Krajani Podmežakle že dalj časa opozarjajo na nevzdržno stanje v času hokejskih tekem v hokejski hali Podmežakla. Obiskovalci tekem namreč običajno povsem zaparkirajo vse ulice, pločnike, pa tudi dovoze k hišam. Domačin Marko Ambrožič je zato na Občino Jesenice naslovil pismo, v katerem je med drugim zapisal, da so vozila v času tekem parkirana po pločnikih, na prehodih za pešce, po sredini križišč, preko mostu čez reko Savo … Odgovorne je vprašal, zakaj dopuščajo ta prometni nered, kot bi na Jesenicah ne veljala prometna pravila. Problem je zlasti parkiranje na Janševi, Mencingerjevi, Čopovi in Medvedovi ulici, ki so že tako ali tako ozke. »Predvsem pa je težava parkiranje po ulici vzdolž nogometnega igrišča ob leseni ograji, ki je prečna na vse zgoraj naštete ulice in zaradi parkiranih vozil postane enosmerna. Vozniki pa žal ne razmišljajo o tem, kako bo potekal promet med tekmo, ker pač menijo, da se za čas tekme promet ustavi …,« je zapisal Ambrožič. Zato je v imenu domačinov predlagal, naj odgovorni poskrbijo za strožji prometni režim in kaznovanje voznikov, ki ne spoštujejo prometnih pravil.

Na Občini Jesenice so se na čedalje glasnejše pritožbe odzvali in sklicali sestanek, na katerem so bili prisotni župan Tomaž Tom Mencinger, Tomaž Vidmar in Marko Markelj s Komunalne direkcije Občine Jesenice in Simon Sušanj s Policijske postaje Jesenice. Kot je po sestanku povedala svetovalka župana Božena Ronner, so se na sestanku odločili, da bodo sprejeli nekatere ukrepe za večji prometni red v Podmežakli v času tekem. Tako bodo odslej ob vsaki tekmi poskrbeli za fizično zaporo pločnikov s stožci in trakovi ob Verdnikovi ulici do podhoda. Na teh mestih bo prisotnih tudi več redarjev ter dva policista, so še zagotovili na Občini Jesenice.

Pa se je prejšnjo nedeljo, ko je v hali Podmežakla potekala hokejska tekma med Acronijem in celovškim KAC-em, to tudi zgodilo? Kot nam je povedal Marko Ambrožič, so odgovorni zares poskrbeli za fizično zaporo pločnikov in mostu s stožci in trakovi, tako da tam ni bilo parkiranih vozil. Žal pa so zato obiskovalci tekme še bolj zaparkirali že tako tesne vzdolžne ulice med hišami, ki tako postanejo enosmerne, in tudi izhode iz hiš. Stanovalci zato upajo, da bodo ob naslednjih tekmah redarji in policisti poskrbeli tudi za večji red pri parkiranju ob hišah. Prvi korak k večjemu redu je bil torej storjen, stanovalci pa pričakujejo še drugega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 19. april 2007 / 07:00

Kriminal

Vlomili v vrtec Zgornje Pirniče - Pred dnevi so neznanci vlomili v vrtec v Zgornjih Pirničah, od koder so odnesli računalnik, LC...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.