Na slovesnosti ob odprtju Pokala Loka se je v središču mesta zbralo skoraj tristo mladih smučarjev.

Že prvi dan dve slovenski zmagi

Član domačega Smučarskega kluba Alpetour Andraž Plevanč in članica ljubljanskega Novinarja Eli Plut sta poskrbela, da sta že prvi dan 34. Pokala Loka dve zmagi ostali doma.

Škofja Loka - S slovesnim odprtjem se je v petek zvečer v središču Škofje Loke začelo 34. tekmovanje mladih smučarjev za Pokal Loka. Potem ko je prijetno druženje in veliko tekmovalne sreče mladim iz vseh koncev sveta zaželel predsednik organizacijskega odbora Janez Poljanec, je častni predsednik Blaž Kavčič uradno odprl tekmovanje.

Smučarji in smučarke so se na proge na Starem vrhu prvič podali danes dopoldne, ko so se pomerili v slalomu. V kategoriji mlajših deklic je zmagala Italijanka Lisa Sgnaolin, druga je bila Avstrijka Katherina Troppe, tretje mesto pa je osvojila najboljša Slovenka, Špela Mičunovič, članica kranjskega Triglava.

Med mlajšimi dečki je zmagal Hrvat Istok Rodes pred Avstrijcem Adrianom Pertlom in Hrvatom Eliasom Kolegom, naša najboljša pa sta bila Jani Kavčič (SDP) na četrtem mestu in domačin Maj Mlakar (APT) na petem mestu.

V kategoriji starejših deklic sta zmaga in drugo mesto ostala v Sloveniji, saj je slavila Eli Plut (NOV) pred Nino Žnidar (ZAG), tretje mesto pa je osvojila Avstrijka Anna Greunter.

Največje veselje organizatorjem in navijačem, ki so se prek dneva zbrali na Starem vrhu, zvečer pa še na slovesnosti ob podelitvi medalj na Mestnem trgu, pa je pripravil 15-letni domačin Andraž Plevanč (Alpetour), ki je premagal prav vse konkurente in kot prvi domačin na Pokalu Loka v fantovski konkurenci osvojil zlato kolajno. »Zmage sem res vesel, saj sem bil do sedaj na največjih mednarodnih tekmah najboljši četrti. Po prvi vožnji sem bil zelo napet, a me je trener pomiril in uspelo mi je odpeljati res odlično,« je povedal Andraž, 15-letni učenec OŠ Škofja Loka mesto in priznal, da brez velike ljubezni do smučanja in podpore domačih ne bi šlo. »Želim si nastopati tudi v svetovnem pokalu,« je dodal Andraž.

Jutri, v nedeljo, se bodo mladi smučarji na Starem vrhu pomerili še v veleslalomu.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 22. julij 2022 / 06:00

Gorenjski glas, št. 58

Gorenjski glas, 22. julij 2022, št. 58

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 14. februar 2009 / 07:00

Že prvi dan dve slovenski zmagi

Član domačega Smučarskega kluba Alpetour Andraž Plevanč in članica ljubljanskega Novinarja Eli Plut sta poskrbela, da sta že prvi dan 34. Pokala Loka dve zmagi ostali doma.

Prosti čas / sobota, 14. februar 2009 / 07:00

Manca: valentinovo vsak dan

V soboto, 14. februarja, je valentinovo, praznik zaljubljencev. Tokrat smo se pozanimali, kaj ta pomeni nekaterim znanim Gorenjcem in kako ga bodo preživeli.

Škofja Loka / sobota, 14. februar 2009 / 07:00

V spomin padlim talcem

Spominska slovesnost v spomin petdesetim ustreljenim talcem za Kamnitnikom in štirim partizanom, ki so zgoreli v Veštrskem mlinu, se je v ponedeljek pričela z godbo Mestnega pihalnega orkestra Škofja...

Šport / sobota, 14. februar 2009 / 07:00

Uredili bodo status športnikov

To je zbranim športnikom in športnim delavcem na prireditvi ob podelitvi Bloudkovih priznanj zagotovil minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

Kranj / sobota, 14. februar 2009 / 07:00

Občina bi prodala, a ne sme

Mestna občina Kranj bi rada prodala pet lokalov na Koroški cesti, a ji sodna odredba to prepoveduje. Ti lokali so bili namreč enkrat že prodani v paketu, a prodajne pogodbe niso nikoli podpisali. Neso...