Ob desetletnici občine in občinskem prazniku

Žirovnica - Ta teden se bo v občini Žirovnica zvrstilo več prireditev v počastitev desetletnice ustanovitve občine in občinskega praznika, ki ga v vaseh pod Stolom praznujejo 3. decembra, v spomin na rojstvo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V torek ob 17. uri so v Fotogaleriji Jake Čopa v avli zdravstvene postaje na Selu odprli razstavo fotografij z natečaja za najboljšo fotografijo občine Žirovnica. Danes, v sredo, ob 16. uri v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici pripravljajo okroglo mizo in tiskovno konferenco ob izdaji Zbornika občine Žirovnica, ob 18. uri pa v Prešernovi hiši v Vrbi načrtujejo literarni večer. V četrtek ob 17. uri bodo v osnovni šoli Žirovnica odprli razstavo slik prve in tretje slikarske kolonije likovne skupine KD dr. France Prešeren Žirovnica. Najbolj slovesno pa bo v petek, ko bo ob 19. uri v telovadnici OŠ Žirovnica osrednja prireditev ob občinskem prazniku in desetletnici občine s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih nagrad.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 24. julij 2020 / 12:23

Pripravljeni so na kolesarski praznik

Dvodnevni kranjski kolesarski praznik se bo jutri začel s cestno dirko za dečke in kriterijem, vrhunec pa bo nedeljska dirka Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Ivana Kozjek (1914-2007)

V spomin

Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Janez Bole (1919-2007)

V spomin

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Kupili bodo avto

Todraž – Prvo obravnavo občinskega proračuna so gorenjevaško-poljanski svetniki tokrat opravili v sejni sobi Rudnika Žirovski Vrh. Morebitno sevanje na razpoloženje svetnikov ni v...

Komenda / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Mladost zdrava norost

S takšnim sloganom so se mladi v Komendi lotili ustanovitve mladinskega centra, ki bo imel svoje prostore v kleti kulturnega doma.

Gospodarstvo / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Zamuda pri vlaganju zahtevkov

Zaradi usklajevanja s finančnim ministrstvom se bo vlaganje zahtevkov za ukrepe kmetijske politike začelo predvidoma v ponedeljek. Kmetijski svetovalci so pripravljeni.