Saša Jereb in Marko Košir pred novim družinskim hotelom (Foto: Gorazd Kavčič)

V Stari Loki odprli družinski hotel

Turistična kmetija v Stari Loki z 28 ležišči je nova dobrodošla pridobitev za loški turizem. Družinski hotel odpira Saša Jereb skupaj s partnerjem in starši.

Stara Loka - Zraven stare Klamfarjeve domačije so zgradili nov turistični objekt z 28 ležišči, ki že sprejema prve goste. Trenutno so to v glavnem poslovneži, v zimski in letni turistični sezoni pa pričakujejo tudi druge obiskovalce, pravi Saša Jereb, ki se je skupaj s partnerjem Markom Koširjem in starši lotila tega projekta. V družinskem hotelu so trije apartmaji in pet sob, dve sta urejeni tako, da omogočata bivanje invalidom. Osnovna storitev družinskega hotela, ki deluje pod imenom Turizem Loka, je nočitev z zajtrkom, gostom pa ponujajo tudi manjši wellness in prostor za seminarje. Kot so zapisali v turistični prospekt, pa lahko poskrbijo tudi za aktivne počitnice svojih gostov z organizacijo ogledov in izletov v bližnjo in daljno okolico, kolesarjenjem, sprehodi in planinskimi turami, ribolovom, smučanjem in sankanjem, prireditvami …

Saša Jereb, magistrica turistične stroke, za sedaj še zaposlena na Lokalni turistični organizaciji Blegoš, si je samostojne dejavnosti na svojem poklicnem področju želela že dolgo. Sedaj se ji je želja uresničila. Pred tremi leti je njihova družina kandidirala tudi za razpisana sredstva evropskega kmetijsko usmerjevalnega in jamstvenega sklada. Z njimi, z najetimi posojili (tudi po kreditni shemi Razvojne agencije Sora) in veliko vloženega lastnega denarja in dela jim je uspelo v dobrih dveh letih izpeljati okoli pol milijona evrov vredno naložbo. »Evropski razpis nas je tako rekoč prisilil, da smo naložbo končali v samo dveh letih, vse pa je narejeno tudi po merilih in standardih, ki jih predpisuje Evropa,« je povedala Saša Jereb. Njihov družinski hotel izpolnjuje pogoje za najvišjo kategorijo tako turistične kmetije kot tudi nastanitve in se ponaša s štirimi jabolki in štirimi zvezdicami. Za Škofjo Loko, ki je brez hotela in zato težko sprejme večje število turistov, je dobrodošla pridobitev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / torek, 21. avgust 2012 / 07:00

Nenavadno delovanje Domplan, d. d., Kranj

Domplan, d. d., Kranj je med drugim tudi »upravnik« mnogih večstanovanjskih zgradb. V medsebojnih pogodbah se obvezuje, da bo etažnim lastnikom in lastnicam dal vse potrebne informacije za čim boljše...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...