Parada ob praznovanju 110-letnice delovanja PGD Železnikih julija letos

Gasilcem neudobno v Alplesu

Na zadnji seji občinskega sveta v Železnikih so spregovorili tudi o gradnji gasilskega doma.

Železniki - Občinski svetniki v Železnikih so na zadnji seji obravnavali problematiko gradnje novega gasilskega doma za PGD Železniki, ki trenutno 'domuje' v preurejeni nekdanji avtomehanični delavnici v industrijski coni Alples. Sklenili so, da mora župan Mihael Prevc v dveh tednih sklicati sestanek z vodstvoma podjetij Alples in E3, da razčistijo, ali imata resen namen odkupiti gasilsko orodišče, in da v občinskem prostorskem načrtu skušajo zagotoviti primerno lokacijo za gasilski dom na območju mesta Železnikov.

Kot je dejal poveljnik PGD Železniki Miloš Kamenšek, ima gasilsko orodišče sredi industrijske cone vrsto pomanjkljivosti: »Že sam vstop je problematičen, orodišče je za zapornico, v določenih terminih so težave z vstopom in izstopom ob intervencijah. Objekt je na poplavno ogroženem območju. Delo z mladino je oteženo in nevarno. Nimamo prostora za garderobo, tušev, stranišča. Streha je dotrajana, ogrevanja ni, zato pozimi v vozilih ogrevamo vodo, da ne zmrzne. To je skrajno neprimerno za gasilski dom.« Gasilcem se za gradnjo doma zdita primerni dve zemljišči: prvo je pri podjetju Niko, a ga lastnik ni pripravljen prodati, drugo pa je zemljišče pred pošto, a tam načrtujejo tržnico. »Idejni projekti so že narejeni, prihodnje leto bomo kandidirali za evropska sredstva,« je povedal župan, ki meni, da bi bilo sedanje orodišče v Alplesovem kompleksu možno nadgraditi v gasilski dom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 16. junij 2019 / 18:22

Ocene so šole vladar

Šolsko leto se počasi zaključuje in po šolah ter družinah je te dni največ govora o ocenah in spričevalih. Zaključna ocena v spričevalu je učenčevo plačilo za celoletno delo ali nedelo, redno ali k...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sobota, 11. oktober 2008 / 07:00

Prekinjeno Haiderjevo zmagoslavje

Pokojni koroški deželni glavar Joerg Haider je iz svojega doma v Rožni dolini pogosto zahajal na karavanške vrhove, kjer se je pogovarjal tudi s slovenskimi planinci.

Prosti čas / sobota, 11. oktober 2008 / 07:00

Tretja vrnitev zvezd

Nedeljska oddaja Zvezde pojejo se po poletnem predahu vrača na male zaslone. Prva oddaja tretje serije bo na sporedu v nedeljo ob 19.55 na 1. programu TV Slovenija.

GG Plus / sobota, 11. oktober 2008 / 07:00

Denarna oblast se boji panike

Na mednarodnem finančnem trgu sta vse večja negotovost in nezaupanje, čutiti je že panične odzive.

Kronika / sobota, 11. oktober 2008 / 07:00

Sredi Kamnika zgorela dva avtomobila

V ponedeljek malo pred 4. uro zjutraj sta v starem mestnem jedru Kamnika na spodnjem delu Šutne zgorela dva avtomobila.

Železniki / sobota, 11. oktober 2008 / 07:00

Gasilcem neudobno v Alplesu

Na zadnji seji občinskega sveta v Železnikih so spregovorili tudi o gradnji gasilskega doma.