Roman Velikonja bo moral po odločitvi kranjskega sodišča za zapahi preživeti enajst let.

Smrtni nezgodi, Velikonji enajst let

V preteklih dneh so gorenjski policisti obravnavali smrtni nezgodi na cestah in v gorah ter preiskovali že tretji rop v enem tednu. V Kranju znova obsodili Romana Velikonjo.

Kranj – Za nami je črn konec tedna. Gorenjske ceste so namreč terjale novo smrtno žrtev, dvanajsto letos. Na regionalni cesti v Spodnjih Gorjah je namreč umrl 34-letni domačin, ki je po ugotovitvah policistov prehitro pripeljal v ovinek, zato je njegovo vozilo pri izhodu iz ovinka zaneslo. V silovitem trčenju se je težje ranil tudi devetnajstletni sopotnik.

O tragični nesreči poročajo tudi iz naših gora. Pri sestopu z Male Osojnice se je namreč v četrtek popoldne smrtno ponesrečil 47-letni avstralski državljan. V reševalni akciji, v kateri so sodelovali trije policisti in šestnajst radovljiških gorskih reševalcev, pa se je huje ranil 35-letni gorski reševalec, ki je zdrsnil po strmem in spolzkem terenu. Letos se je v slovenskih gorah smrtno ponesrečilo že enajst gornikov.

Poleg prometnih in gorskih nesreč so morali gorenjski policisti v zadnjih dneh obravnavati kar tri rope. Poročali smo že o ropu restavracije Panorama na Bledu, ki se je zgodil 26. septembra zvečer. Samo tri večere kasneje je bil neznani ropar na delu na bencinskem servisu v Kranjski Gori, še tri večere zatem (minuli četrtek) pa je nekdo na Jesenicah oropal uslužbenko varnostnega podjetja, ki je bila odgovorna za prevoz denarja.

V petek pa so v Kranju zaključili ponovno sojenje znanemu jeseniškemu taksistu Romanu Velikonji, ki je novembra predlani v lokalu Caffe Inn na Jesenicah streljal na skupino domačinov. Kranjsko sodišče, ki je lani Velikonjo že obsodilo na trinajst let zapora, a je bila sodba kasneje razveljavljena, je na ponovnem sojenju za umor, poskus umora in povzročitev dveh lahkih poškodb izreklo enajstletno zaporno kazen. Tudi nova kazen še vedno sodi med najvišje v zadnjih letih na Gorenjskem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žirovnica / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Zbornik ob desetletnici občine

Ob desetletnici Občine Žirovnica so izdali zbornik V zavetju Stola.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Delnice Nove KBM naprodaj še danes in jutri

Kranj - Obstoječi delničarji in nekvalificirani mali vlagatelji imajo še danes in jutri čas za nakup dokapitalizacijskih delnic Nove KBM. Delnice so naprodaj po ceni 19,5 evra. B...

Jesenice / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Prodali le deset študentskih kosil

Na Jesenicah je študentske bone za prehrano mogoče unovčiti le v dveh restavracijah. In še v teh se prehranjuje le peščica študentov.

Gospodarstvo / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Višje cestnine za tovornjake

Ljubljana - Potem ko je v četrtek Slovenija prejela sicer pričakovan opomin Evropske komisije, ki nas pri uvedbi cestninjenja le z letnimi in polletnimi vinjetami obtožuje diskri...

Nasveti / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Divji riž

Pri nekaterih rastlinah ime res povsem zataji, ena takšnih je prav gotovo divji riž, ki ni divji, še manj pa riž.

Prosti čas / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Zmagala je Katarina

Peta zmagovalka lepotnega tekmovanja Berni Models je postala Katarina Marn, ljudje in objekti sledijo spremembam, škofjeloški študentje pa so dobili prenovljene prostore. Zlati Boben se je že začel, k...