Drobci razbitega stekla v notranjosti avtomobila, en drobec je ranil tudi Moniko v oko.

Razjarjeni kolesar ji je razbil šipo

Mladi domačinki z Belce je kolesar razbil avtomobilsko steklo, ker je domov peljala po edini dovozni poti, ki je hkrati kolesarska steza.

Belca – Prejšnji četrtek popoldne se je dvajsetletna Monika Rampre z avtom peljala domov, do domače kmetije Gregorijevih na Belci v kranjskogorski občini. Do hiše pelje ozka pot, po delu ceste pa so pred leti speljali tudi kolesarsko stezo. V četrtek popoldne sta ravno na delu ceste, ki je hkrati tudi kolesarska steza, počivala dva kolesarja, moški in ženska. Monika pripoveduje: »Prosila sem ju, če se lahko umakneta, da bom zapeljala mimo. Moški se je začel razburjati, kaj počnem z avtom na kolesarski stezi. Povedala sem mu, da moram domov, pa se je le še bolj razburil, češ da njega to nič ne briga, da je to kolesarska steza in pika. Potem me je poslal v p… m… in nenadoma z neko rečjo udaril v leva vrata in mi razbil steklo. Nato sta se odpeljala …« Šokirana Monika, ki ji je drobec stekla poškodoval oko (oskrbeli so ji ga pri dežurnem zdravniku), je poklicala očeta, ki je skušal ujeti kolesarja, a zaman. Ta je že izginil. O tem, kaj se je zgodilo, so obvestili tudi policijo, a upanja, da bi kolesarja – po Monikinem pripovedovanju naj bi imel okrog petdeset let - našli, je bolj malo. Monika pravi, da se s podobnimi grožnjami kolesarjev srečujejo malodane vsak dan. »Skoraj vsak dan nam kažejo pesti, vpijejo, da nas bodo prijavili, grozijo. A mi moramo priti domov. Ko so delali kolesarsko stezo, nas ni nihče vprašal, kako bomo vozili proti hiši. A to je edina dovozna pot in štiristo, petsto let, odkar je kmetija, je bila to naša pot.« Za pomoč so se obrnili tudi na Občino Kranjska Gora, kjer pa naj bi jim dejali, da je kolesarska steza državna in občina nima pri tem nič. To je tudi nam potrdil direktor občinske uprave Občine Kranjska Gora Rajko Puš, ki je pojasnil, da je ta odcep ceste del državne daljinske kolesarske poti. Država ga je uredila in asfaltirala, je pa v mešani rabi, torej je domačinom dovoljena tudi vožnja z motornimi vozili do njihovih hiš. Edina rešitev je tako v večji strpnosti in počasnejši vožnji tako kolesarjev kot avtomobilistov po tej poti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / četrtek, 24. junij 2021 / 23:41

Povečan hrup zaradi padalskega tekmovanja

Radovljica – Na letališču Lesce bo ta konec tedna padalsko tekmovanje svetovne serije v skokih na cilj. Tekmovanje se bo odvijalo v petek in soboto med 8. in 21. uro ter v nedeljo med 8. in 16. uro...

Objavljeno na isti dan


Gorenja vas-Poljane / petek, 29. avgust 2008 / 07:00

Počitnice bi lahko podaljšali

Pred šolo je še čas za zabavo, so ugotovili v Lučinah. Letos so pripravili že deseto predšolsko zabavo, tokrat s Čuki.

Avtomobilizem / petek, 29. avgust 2008 / 07:00

Veliko škode tudi na avtomobilih

Zadnja neurja so predvsem v kamniški občini zaradi toče in podrtega drevja povzročila veliko škode na avtomobilih, ki jih lastniki niso mogli pravočasno spraviti na varno.

Humor / petek, 29. avgust 2008 / 07:00

Tole medaljo k´r pr´ mir´ pust´

Ekskluzivno objavljamo pogovor na enem od sprejemov za olimpijce med srebrno plavalko Saro Isakovič in ministrom za Šolstvo in šport Milanom Zverom.

Kronika / petek, 29. avgust 2008 / 07:00

Razjarjeni kolesar ji je razbil šipo

Mladi domačinki z Belce je kolesar razbil avtomobilsko steklo, ker je domov peljala po edini dovozni poti, ki je hkrati kolesarska steza.

GG Plus / petek, 29. avgust 2008 / 07:00

Računalnik in jaz: Spam je lahko tudi nevaren

Nezaželena elektronska pošta je velika nadloga pri komuniciranju s pomočjo elektronske pošte.