Občinski nagrajenci v Medvodah z županom Stanislavom Žagarjem (desno) in Andrejem Reboljem (levo): Zavod kabelska TV Medvode (predsednik sveta zavoda Janez Strojan), pokojni Aleksander Bartol (zanj žena), Zveza borcev NOB Medvode (predsednik Jakob Gaber), Doran Konjar, Brigita Juvan, Anton Bohinc in Franc Jezeršek (Foto: Gorazd Kavčič)

V Medvodah sedem nagrajencev

Ob praznovanju občinskega praznika so v Medvodah na slavnostni seji podelili občinska priznanja: dve medalji in pet plaket.

Medvode – Občina Medvode občinski praznik praznuje 6. julija, na rojstni dan Jakoba Aljaža. Ob tem so tudi letos na slavnostni seji občinskega sveta podelili občinska priznanja: dve medalji občine Medvode in pet plaket. Medaljo občine Medvode sta prejela: posthumno pokojni Aleksander Bartol iz Sore za dolgoletno delo na različnih področjih družbenega, gospodarskega in političnega življenja v občini Medvode, zlasti še na področju ustvarjanja turistične podobe Medvod, in Zavod Kabelska televizija Medvode za uspešno 20-letno delo pri gradnji kabelskega sistema ter delovanju televizije Medvode. Plaketo občine Medvode pa so podelili: Francu Jezeršku iz Sore, uspešnemu gospodarstveniku in ustvarjalcu vizije lokalnega okolja, za pomemben prispevek k razvoju in kvaliteti življenja, Brigiti Juvan iz Spodnjih Pirnič za izjemno uspešno delo na področju kulturnega ustvarjanja in ljudske umetnosti, Doranu Konjarju iz Smlednika za dolgoletno delo v domačem kraju, Antonu Bohincu iz Medvod za uspešno delo na področju športa in organizaciji Zveze borcev narodno osvobodilne borbe Medvode za pomemben prispevek k zgodovini NOB in graditvi samostojne države Slovenije.

V imenu nagrajencev se je zahvalil Franc Jezeršek: »Zahvalil bi se tistim, ki ste opazili naše delo, tistim, ki ste oblikovali predloge in jih poslali komisiji, tudi občinskemu svetu in županu, občinski upravi, ki so oblikovali ta odlok, da je podeljevanje takšnih priznanj možno. Moram reči, da sem prijetno presenečen, da je tako komisija kot predlagatelji izbrala med vsemi pomembnini ustvarjalci našega okolja tudi gospodarstvenika. Zagotovo je to prelomnica v podeljevanju občinskih priznanj v Medvodah in prav je tako.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sreda, 19. julij 2017 / 22:51

Spomin na vaško tragedijo

V vasi Gradišče v Tuhinjski dolini so se krajani v soboto tako kot vsako leto doslej spomnili krvavega dogodka iz leta 1942, ko so Nemci pobili moške vaščane, ženske in otroke izselili, vas pa požgali...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Tudi šola naj plača dvorano

Nova kulturna dvorana v Borštnikovem hramu v Cerkljah po novem ni več brezplačno na voljo osnovni šoli in vrtcu. "Ne želimo, da dvorana postane učilnica," pravi župan Franc Čebulj.

Medvode / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Medvodah sedem nagrajencev

Ob praznovanju občinskega praznika so v Medvodah na slavnostni seji podelili občinska priznanja: dve medalji in pet plaket.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Stresno vreme za krompir

Letos na Gorenjskem težave že pri saditvi. Zgodnji krompir jo je odnesel sorazmerno dobro, pri poznih sortah opazna plesen. Pridelek bo po vsej verjetnosti podpovprečen.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Aquasavi bodo odpuščali

Kranj - Iz Aquasave so sporočili, da so se v italijanskem lastniku Gruppo Bonazzi na podlagi skrbnega finančnega pregleda poslovanja za preteklo leto in analize poslovnih priložn...

Zanimivosti / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Največji kip v Sloveniji

Kamniški kipar Miha Kač je po letu dni končal izdelavo mamuta v naravni velikosti.